Duru'da ‘Tatlı Çarşamba'lar başlıyor!

Duru Tiyatro’nun yeni oyunu ‘Tatlı Çarşamba’, bir basın toplantısıyla tanıtıldı. Yönetmenliğini Emre Kınay’ın yaptığı oyun, 17 Şubat’tan itibaren seyirciyle buluşacak...

08 Şubat 2012 - 12:04

Genel Sanat Yönetmenliğini Emre Kınay’ın yaptığı Moda’nın önemli sahnelerinden Duru Tiyatro, yeni bir oyunla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 1966 yılında Jane Fonda’nın başrolünü üstlendiği sinema versiyonuyla beyaz perdeye uyarlanmış olan Muriel Resnik’in eseri “Tatlı Çarşamba”, bu sefer eğlenceli bir tiyatro oyunu olarak 17 Şubat’ta perde diyecek. Yönetmenliğini Emre Kınay’ın yaptığı oyunda Sibel Turnagöl, Sait Genay, Burcu Kara ve Cem Yanılmaz rol alıyor. Oyun zengin bir iş adamı olan John Cleves (Sait Genay)’in, eşi Dorothy (Sibel Turnagöl)’yi aldatarak sevgilisi Ellen (Burcu Kara) ile geçirdiği “tatlı” çarşambaları anlatıyor. Bu iki farklı kadın arasında gidip gelen John’un hayatı, yeni sekreterinin alınmasıyla karışmaya başlıyor ve ortaklık problemi olan Cass (Cem Yanılmaz)’ın da işin içine girmesiyle karışan olaylar, çeşitli durum komedilerini de beraberinde getiriyor.

‘KULİS İYİYSE OYUN DA İYİDİR’
“Tatlı Çarşamba”, 2 Şubat Perşembe günü Duru Tiyatro’da yapılan bir toplantıyla basına tanıtıldı. Tüm oyuncuların ve yönetmen Kınay’ın da bulunduğu toplantı, oyundan bir bölümün oynanmasıyla başladı. Oyuncular daha sonra, canlandırdıkları karakterler hakkında bilgi verdi. Eşini aldatan karaktersiz, zengin bir iş adamını canlandırdığını söyleyen Sait Genay, bu karakterin kendisine hiç uymadığını söylerken Sibel Turnagöl, her şeyin farkında ama çocuklarıyla birlikte evliliğini sürdürmeye çalışan bir kadın olarak Dorothy’nin çok güçlü bir karakter olduğunu belirtti. Turnagöl, bu oyunla bir ilki yaşadığını da söyleyerek kostüm tasarımında Faruk Saraç ile birlikte kendi imzasının bulunduğuna da dikkat çekti. Burcu Kara, Ellen karakterinin aynı kendisi gibi iyi niyetli bir kadın olduğunu ifade etti. Cem Yanılmaz’sa, Cass’ın da aynı kadınlar gibi, John tarafından aldatıldığını söyledi. Bir gazetecinin sorusu üzerine oyuncular, Emre Kınay’ın yönetmenliğinden çok memnun olduklarını ve provalarda çok eğlendiklerini belirttiler. Kınay da “Seyircinin izlediği oyunun iyi olması kulisin iyi olmasına bağlıdır. Bizim kulisimiz de çok iyi, çok keyifli. Bu keyfi yaşamaya tüm tiyatroseverler davetli” diye konuştu.
“Tatlı Çarşamba”, 17 Şubat Cuma günü saat 20.45’teki prömiyerinin ardından, Çarşamba ve Cumartesi günleri 20.45’te, Pazar günleri ise 16.00’da seyirciyle buluşmaya devam edecek.
Ayrıntılı bilgi için: 0216 338 56 36 / 86
Haber: Semra ÇELEBİ / Fotoğraflar: Gökçe UYGUN

ARŞİV