Duygular şarkılarda dile geldi

Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde Türk Sanat Müziği konseri veren Sosyal Yaşam Evi üyeleri profesyonel sanatçıları aratmadı

05 Mayıs 2016 - 14:29
Mustafa SÜRMELİ
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde Türk Sanat Müziği konseri veren Sosyal Yaşam Evi üyeleri profesyonel sanatçıları aratmadı.
2 Mayıs Pazartesi günü saat 20.00’de gerçekleştirilen Sosyal Yaşam Evi Türk Müziği Topluluğunun konserine ilgi yoğundu. 48 kişilik Sosyal Yaşam Evi korosunun ilk konserinde hayatında ilk defa sahneye çıkanlar da vardı. Amatör olarak sanatla ilgilendiklerini belirten Sosyal Yaşam Evi üyeleri, hem koro hem de solo olarak başarılı bir konsere imza attılar.

KULİSTEN NOTLAR
Konser öncesi kuliste yaşanan heyecan ise bambaşkaydı. Beylerin kırmızı papyon ve kravat, hanımefendilerin ise yakalarına iliştirdikleri kırmızı güllerle sahne aldığı konserin son hazırlıkları yapılırken, seslendirilecek eserler bir kez daha gözden geçirildi. Eşi, kızı, damadı ve torununun kendisini dinlemeye geldiğini söyleyen Meziyet Talı, çok mutlu olduğunu söylerken, Sosyal Yaşam Evi’nin renkli simalarından Halis Gürünlü de enerjisi, güler yüzüyle mutluluğunu ifade etti.
İlk defa bir koroda şarkı söyleyeceğini, çok heyecanlı olduğunu belirten Sevgi Can ise solo olarak “Kapıldım Gidiyorum” adlı eseri seslendireceğini söyledi.
Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ederek söze başlayan Ayla Can, çok güzel bir repertuvar hazırladıklarını, dinleyicileri şarkılarla anılara doğru yolculuğa çıkaracaklarını ifade ederek eski Kadıköy’ü özlemle hatırladığını anlattı.

ŞARKILARLA İSTANBUL
İki bölümden oluşan konser programını sunan sanatçı Arzu Yücebıyık da programın sonunda seslendirdiği iki eserle çok beğenildi. Konserde saz üstatları yetenekleriyle koristler de sesleriyle bol bol alkış aldı. Sosyal Yaşam Evi üyesi ve gönüllü olarak koro çalışmalarını yöneten sanatçı Ertan Çetin, 5 aylık bir çalışmayı konserle taçlandırdıklarını söyledi. “Nihavendle başlayıp hicazla devam edip, Safalar getirdiniz ile devam edeceğiz, seçtiğimiz 30 eseri sunacağız. İstanbul’u, Boğaziçi’ni, Kadıköy’ü gezeceğiz şarkılarla” dedi.

ARŞİV