Efsane plaklar, elektronik müzik sevenler için dönecek

Direct Drive Social Club, 10 Ağustos Cuma günü Kadıköy Mecra’da gerçekleştireceği özel bir geceye hazırlanıyor. Ekip kendilerinin geliştirdiği, efsane olmuş pikapları kullanarak elektronik müzikseverlere unutulmaz bir gece yaşatacak.

09 Ağustos 2018 - 11:51

Verdikleri partiler, Motor City Gathering adıyla düzenledikleri ‘gizli mekân’ deneyimleri ve Amsterdam Canvas Club’da düzenli olarak gerçekleştirdikleri TSWG(AMS) serisiyle maceralarına devam eden Direct Drive Social Club, bu kez orijinal plaklarını elektronik müzikseverlerin beğenisine sunacak. Universe7en kolektifinin kurucularından Arın Arıman da açılış setiyle geceye katkı sağlayacak.

Direct Drive Social Club, bir taraftan organizasyonlara devam ederken bir yandan da Eylül ayında çıkaracakları ilk plağı bekliyor.

Japonya’daki önemli elektrikli aletlerin üreticisi Matsushita şirketinde mühendis olan Shuichi Obata liderliğinde kurulan grup, dünya üzerindeki ilk Direct Drive motor ile çalışan pikabı üretti ve piyasaya sundu. Tasarım üzerinde yapılan yeniliklerle, 1971’de SL-1100 ve 1972’de SL-1200 modelleri, Matsushita’nın mühendislik çalışmalarının sonucu olarak, Technics’i pikap olarak popüler konuma getirir.

Ekip, SL-1200 modeli ile cihazı kapatmadan tablayı kontrol etmeye imkan veren start/stop butonu eklendi, titreşim ve sarsılma etkisini azalttı, motor hızını en üst seviyeye çıkarttı. Matsushita, SL-1200 MK2 ve SL-1210 MK2 modelleri ile, müzik tarihinde hedeflemedikleri bir kırılmaya yol açtı. Matsushita’nın bu yenilikleri özellikle elektronik dans müzikteki mikslenmeye doğrudan etki etti ve bir yandan da hiphop’ın doğuşunun kilit noktası haline geldi.


ARŞİV