Efsane yıldızlardan nostaljik şarkılar geçidi

Türk Pop Müziğinin efsane sanatçıları klasikleşmiş şarkıları ile yeniden sahnelere dönüyor.

27 Kasım 2013 - 12:27

Gökçe UYGUN
 
Geçmiş yılların kimi zaman hüzünlü kimi zaman neşeli, eski ama eskimeyen şarkıları yine yeniden dinleyicilerle biraya geliyor.  Müzikal özgeçmişleri ile bir döneme imzasını atmış ulusal sanatçılarımızı sevenleri ile yeniden buluşturmayı hedefleyen “Efsaneler ile Dün, Bugün ve Yarın”  isimli proje başlıyor.
Proje yönetmeni Erdinç Aslantaş, “Elvis Presley’in ölümünün üzerinden 36 sene geçti, ama hâlâ severek dinleniyor, hâlâ eski ve hiç dinlenmemiş kayıtlarına yeni albümler yapılıyor. Frank Sinatra, yaşama veda ettiği son zamanlarına kadar hâlâ konser veriyordu. Engelbert Humperdinck 2012 yılında 76 yaşındayken 50.000 izleyicinin dinlediği dev bir organizasyonda hâlâ dinamizmini koruyabiliyor ve sevenleri ile buluşabiliyor. Gelişmiş ülkelerde sanatçı yaş aldıkça sanatsal kariyeri büyürken, ülkemizde maalesef sanatçılarımız yaş aldıkça unutulmaya bir adım daha yaklaşıyor” diyor. Gerçek değerlerimiz olan sanatçılarımıza sahip çıkmak ve onları hak ettikleri yerlere taşımak istediklerini vurgulayan Aslantaş, “Sanatçılarımızı, müzikseverlerden daha fazla mahrum bırakmaya hakkımız olmadığını düşünerek bu projemizi başlattık” diye konuşuyor.

PROGRAMDA KİMLER YOK Kİ!
Başta Moda Deniz Kulübü olmak üzere, VİP mekânlar ve festivallerde “EFSANELER ile DÜN, BUGÜN ve YARIN”’  projesi kapsamında sahne alacak isimler şöyle; Calipso müziğini ülkemize 60’lı yıllardan beri tanıtan ve o dönemlerde ülkemize çok yabancı olan bu tarzı sevdirebilmek için şarkıların sözlerini halkın algı düzeyi ile örtüştüren dev çınar Metin Ersoy; latin müziğini ruhuyla, dansıyla, hisli okuyuşuyla Türk toplumuna sevdiren, sanat güneşimiz Zeki Müren tarafından bile okuma tekniği ile övgü almış efsane Salim Dündar; kültür elçiliği misyonuna güçlü sesiyle katkıda bulunan ve 70’li yılların sonunda yepyeni bir sound ile Türk müziğinde çığır açmış Nur Yoldaş; Batılı şarkıcıların romantizmi ve saf duyguları notalarla buluşturduğu yıllarda, söylediği romantik şarkılarla yaşlısı genci tüm müzikseverlerin kalbini fethetmiş yerli Elvis “Çocuk Gözler” Ersan Erdura; dinamizmi ve güçlü sesiyle birçok farklı müzik tarzını başarıyla seslendiren ve müzik severlerin kalbinde taht kurmuş Ercan Turgut; çocuksu duygularımızın saf gençlik hayalleriyle buluştuğu zamanlarda içimizi kıpır kıpır eden yorumuyla, hep sempatik Bilgen Bengü; Selmi Andak şarkılarını o duygulu sesiyle en iyi yorumlayan şarkıcılarımızdan biri Coşkun Demir; “İkimiz bir fidanın güller açan dalıyız” diyerek dönemin tüm listelerini alt üst eden ve başarısının karşılığında altın plak ile taltif edilen Tülay Özer; renkli Türk filmlerinin siyah beyaz düşlerimizi renklendirdiği dönemlerde duygularımıza tercüman olan sempatik şarkıların eşsiz ikilisi Güzin ile Baha…

TANITIM GECESİ MODA’DA YAPILDI
Projenin basın  lansmanı ise 20 Kasım akşamı Moda Deniz Kulübü’nde yapıldı. İzleyiciler tarafından da oldukça yoğun ilgi gören gecede; Bilgen Bengü, Coşkun Demir, Ercan Turgut, Ersan Erdura, Güzin ile Baha, Metin Ersoy, Nur Yoldaş, Salim Dündar ve Tülay Özer birer birer sahne alarak müzikal kariyerlerinde halkın en çok beğenisini kazanmış şarkıları seslendirdiler. 
Fatih Mühürdar’ın  kendine has eğlenceli uslübuyla sunduğu gecede sanatçılara Dream Band orkestrası eşlik etti. Nostaljik gecenin finalinde ise tüm sanatçılar yeniden sahneye çıkarak topluca final şarkısını seslendirdiler. Moda Deniz Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Taşpınar, gecenin anısına tüm sanatçılara ve proje yönetimine plaket verirken, kültürel etkinliklere destek vermeyi sürdüreceklerini ifade etti. Sanatçılar hayranlarıyla bir arada olmanın mutluluğunu yaşarken, sanatçıyı alkışlarla buluşturan bu projede yer almaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Geceye basın ve medya temsilcilerinin yanı sıra  Kadıköy Belediyesi, Ataşehir Belediyesi ve İstanbul'un önemli müzik mekânlarının yöneticileri ile oyuncu Volkan Severcan ile spor spikeri İlker Yasin de katıldı.

ARŞİV