‘Ekmek ve Gül' oyunuyla 8 Mart'ı kutladı

Ekim 2011’de kurulan Hasanpaşa Gönüllüleri Tiyatro Atölyesi üyeleri, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle ‘Ekmek ve Gül’ adlı oyunu sahneledi.

29 Mart 2012 - 11:48


Hasanpaşa Gönüllüleri Tiyatro Atölyesi, Gönüllü Evi Sorumlusu Tülay Bilgin tarafından Ekim 2011’de kuruldu. Yetişkin ve çocuklardan oluşan iki grup, cumartesi günleri Cebrail Keleş ve Tülay Bilgin yönetiminde çalıştı. Mahalle halkından oluşan grup, farklı semtlerden gelen katılımcılarla büyüdü.
 
EKMEK ve GÜL’ÜN ANLAMI
 Hasanpaşa Gönüllüleri Tiyatro Atölyesi üyeleri, öncelikle 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü için bir oyun sergilemeye karar verdiler. Kısa bir atölye çalışmasından sonra kadınların sorunlarına değinen, iki parodiden oluşan “Ekmek ve Gül” oyununu, 8 Mart’ta Barış Manço Kültür Merkezi’nde sahneye koydular.
Oyun; adını, dünyadaki tüm emekçi kadınların emek mücadelesini simgeleyen “Bread and Roses” yani Ekmek ve Gül’den alıyor. Kadınlar, hem maddi hem de manevi  
ihtiyaçlarının karşılanmasını istiyorlar. Yani ekmek de istiyorlar, gül de.
Hasanpaşa Gönüllü Evi sorumlusu Tülay Bilgin’in yazdığı “Bu İşyerinde Grev Var” adlı birinci parodi, çalışan kentli kadının sorunlarını işliyor.

VE PERDEE…
 Oyun öncesi, yönetmen Cebrail Keleş tarafından hazırlanan günün anlamıyla ilgili slayt gösterisi de büyük beğeni topladı. Ardından sahnelenen Ekmek ve Gül adlı iki perdelik oyun, verdiği mesajlarla ve amatör oyuncuların üstün performanslarıyla izleyicilerden tam not aldı. Küçük oyuncu Ege Akyol, becerisi ve sevimliliğiyle gönülleri fethetti.. Etkinlik bitiminde oyunda emeği geçenlere Eğitim ve Sosyal Dayanışma Komitesi başkanı Şermin Sarı, Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri Yönetim Kurulu’nun düzenlediği teşekkür belgelerini verdi.
Hasanpaşa Gönüllüleri Tiyatro Atölyesi, oyunu izleyemeyenler için ikinci bir gösterim yapmayı planlanıyor.
 
HASANPAŞA GÖNÜLLÜLERİ YAŞLILARI UNUTMADI
Hasanpaşa Gönüllüleri, Yaşlılara Saygı Haftası’nda
mahalledeki yaşlıları ziyaret etti. 
Bir gün de olsa hatırlanmaktan mutlu olan eski çınarlar, konuklarını sıcak bir şekilde ağırladılar. Tüm ısrarlara rağmen çay servislerini kendi elleriyle yaptılar. Duvarlardaki eski fotoğraflar, geçmişin güzellikleri, çoluk-çocuk- torunlar, hastalıklar ve yaşlılığın getirdiği sorunlar üzerine konuşuldu. Her türlü sorunda yanlarında olacaklarını belirten Hasanpaşa Gönüllüleri, küçük hediyelerle yaşlıların gönüllerini aldı.
Hasta kocasına özenle bakan 78 yaşındaki Muazzez Tomaç, kendi elleriyle ördüğü lifleri konuklarına armağan etti.
Duygulu anların yaşandığı günde gönüllüler, tekrar geleceklerine söz vererek onlarla vedalaştılar.

ARŞİV