En başarılı korolara ödül

Çoğunluğu Kadıköy’de faaliyet gösteren başarılı korolar ödüllendirildi

10 Temmuz 2015 - 10:15

Gökçe UYGUN
Kadıköy Belediyesi Müzik Gönüllüleri ve BTH (Bir Tatlı Huzur TV) işbirliği ile 6 yıldır düzenlenen Yılın Koroları ve Sunucuları Yarışması finali, 3 Haziran akşamı Kadıköy Evlendirme Salonu’nda gerçekleştirildi.Gecenin açılışında konuşan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu, Türk Müziğinin tanıtımı ve yaşaması için  başlatılan “Yılın Koroları” Yarışması'nın 6. yılına girdiğini hatırlattı.

Tören ve konser
Gecenin sunumu; geçen yılın Erkek Sunucu Yarışmasında birinci olan Dr. Özer Öztekin tarafından yapıldı. Programın ilk bölümünde 9 koro performanslarını sergilediler, ikinci bölümde de Türk Sanat müziği sanatçısı Arzu Kırali konser verdi. Geceye kendi adı ile anılan “Fatih Erkoç Sanat Akademisi Türk Sanat Müziği Korosu’nu desteklemek amacı ile gelen sanatçı Fatih Erkoç; “Ellerim Bomboş” isimli şarkısını izleyiciler ile birlikte söyledi. Bestekar Zeynettin Maraş Başkanlığındaki Jüri Üyeleri; TRT Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Hayri Pekşen, Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Gürsel Mercanlı Radyo Alaturka Genel Yayın Yönetmeni Seçil Süslü, Koro Şefi ve Bestekar Hüsnü Çakman, Şair Atılay Erge, Ses Sanatçısı ve Koro Şefi Atilla Yelken, Koro Şefi Şeyda Sevinçli, TRT Keman Sanatçısı ve Koro Şefi Şeref Gülsün dereceye girenleri belirlediler. Dereceye girenlere ödülleri Kadıköy Belediyesi Gönüllü Eğitim ve Danışma Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi Nesibe Müsevitoğlu ve BTH TV Yöneticisi Mürşide Akgün tarafından sahiplerine verildi. Uluslararası Profesyonel Müzisyenler Derneği Başkanı Yakup Karameşe’ye de sanat adına çalışmalarından dolayı onur plaketi verildi.

KOROLARIN BAŞARISI

Nedim Saatçioğlu ve Ercan Dirikan; yılın en iyi erkek sunucuları olurken; Arzu Başlantı, Ayla Can ve Semra Tunca Hırçın: yılın en iyi kadın sunucuları seçildiler.

Kadıköy Belediyesi Feneryolu Gönüllüleri Kazım Karabekir Korosu, Tasavvuf Müziğinde; Burgazada Korosu ile Kadıköy Belediyesi Musiki Meclisi Korosu, Klasik Türk Sanat Müziğinde; Kadıköy Beleidyesi Duygu Seli  Türk Müziği Korosu ve Gülden Kaya Musiki Derneği Korosu ise Türk Halk Müziği’nde yılın en iyileri ödüllerini paylaştılar.

 Türk Sanat Müziğinde ise finale kalan 9 korodan; Kadıköy Belediyesi Fikret Karahan Türk Sanat Müziği Sevgi Korosu birinci seçildi. “Uluslararası Lions 118-Y İstanbul Anadolu Yakası Lions Korosu ikinci olurken; Kadıköy Belediyesi Rasimpaşa Gönüllüleri TSM Korosu da üçüncü seçildi.

Kadıköy Belediyesi İbrahim Şirin TSM Korosu, Jüri Özel Ödülü’nü aldı. Bursa’dan yarışmaya katılan Bahadır Sevik yönetimindeki  Fatih Erkoç Sanat Akademisi TSM Korosu da, Ulusal Bilim ve Kültür Sanat Dergisi ‘Kırıntı’ Özel Ödülü’ne değer bulundu. 

Çorlu’dan geniş bir katılım sağlayarak gelen, kanser hastası olmasına rağmen korosunu çalıştırmaya devam eden Nilay Döldöş yönetimindeki Çorlu Halk Eğitim  Merkezi TSM Korosu ise  İzleyici Özel Ödülü’ne layık görüldü.

Mansiyonları da Kadıköy Belediyesi’nin Hoş Seda, Asude ve Fasl-ı Pırlanta TSM koroları aldı.


ARŞİV