En büyük bebek evi Oyuncak Müzesi'nde!

İstanbul Oyuncak Müzesi, 23 Nisan’da 6. yaşına girerken pek çok yeni eseri de müzeye kazandırmanın mutluluğunu yaşıyor.

20 Nisan 2011 - 14:21

Dünyadaki oyuncak müzelerinde bulunmayan nice nadide eser, Sunay Akın’ın Göztepe’deki İstanbul Oyuncak Müzesi’ni alanında en üst sıralara taşıyor. Oyuncak Müzeleri’nde sergilenen eserler arasında en değerli olanlardan biri, “dollhouse” olarak adlandırılan bebek evleridir. Avrupa’daki şatoların, konakların odalarını süsleyen eşyaların minyatürlerinden oluşan bebek evlerinin yapımında, genellikle ahşap malzeme kullanılır. Hayranlık uyandıran ayrıntıları ve kırılgan yapıları nedeniyle bu oyuncakların günümüze kadar sağlam kalmaları adeta bir mucizedir.
İstanbul Oyuncak Müzesi 23 Nisan günü bebek evlerinin en büyük ve en zengin örneklerinden birini ziyaretçilere sunuyor. 1890 yılında Almanya’da yapılan bu bebek evi 1.75 boyunda. 4 kat ve 8 odadan oluşan bebek evi duvar kâğıtları, kartonpiyerleri, mobilyaları ve eşyalarıyla tek başına bir müze gibi…
23 Nisan günü müzede ziyaretçileri hem yeni eserler hem de farklı etkinlikler bekliyor. Günümüzde artık oynanmayan sokak oyunlarını bugünün çocukları ile tanıştırmaya hazırlanan etkinlikler arasında “Topaç Çevirme Atölyesi”, “Halka Oyunu” ve “ Çivili Futbol” oyunu yer alıyor.
0–18 yaş arası tüm çocukların saat 15.00’e kadar ücretsiz gezebileceği müze, tüm aileyi oyunlarla tekrar çocuk olmaya davet ediyor.
Tel: 0216 359 45 50–51
www.istanbuloyuncakmuzesi.com


ARŞİV