Eren Eyüboğlu'nun resimleri Galeri Diani'de

Yeldeğirmeni’nin yeni sanat galerilerinden Galeri Diani, sezonu Eren Eyüboğlu’nun resim sergisiyle 16 Kasım’da açıyor.

13 Kasım 2013 - 09:58
Ünlü ressam-şair Bedri Rahmi Eyüboğlu’yla 1936’da hayatını birleştirerek Türkiye vatandaşı olan ve yaşamı boyunca Anadolu’yu resmeden Eren Eyüboğlu’nun resimleri, Galeri Diani’de, 16 Kasım-7 Aralık tarihleri arasında sanatseverlerle buluşacak.
Eren Eyüboğlu, “Bence resimde konu diye bir şey yoktur. Samimi bir ressam için en yakın eşya, insanlar ve manzaralar, bir gün nereden nasıl geldiği belli olmayan bir tesirle ilham kaynağı olabilirler.’’dediği altmış yılı aşan sanat yaşamı süresince, resimlerinde kullandığı konu zenginliğinin peşine düşüp oryantalizme kapılmadan tamamen halk sanatı ürünlerinden etkilenerek kendine has yorumu ile resimler yaptı.Geçen yıl Kadıköy Yeldeğirmeni’nde, Bedri Rahmi’nin eserlerine ev sahipliği yapan Galeri Diani, sezonu bu kez Eren Eyüboğlu ile açıyor.
Bedri Rahmi’nin “Benim gibi sonradan değil doğuştan ressam” dediği Eren Eyüboğlu’nun 1937’den 1988’deki vefatına kadar ürettiği işlerden portreler, natürmortlar, peyzajlar, desenler, motiflerden oluşturulmuş otuz beş adet eseri bu sergide 7 Aralık tarihine kadar izlenebilecek.

ARŞİV