Erenköy'de ‘Erkan Şamcı ile yeşil sohbetler'

Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç’un sunumuyla başlayan etkinliğin konuğu, ziraat mühendisi ve doğal yaşam uzmanı Erkan Şamcı’ydı.

12 Haziran 2014 - 15:32

Kadıköy Belediyesi Erenköy Gönüllüleri, Kültür Sanat ve     Eğitim Komitesi’nin 20 Mayıs Salı günü Kozyatağı Kültür Merkezi Konferans salonunda düzenlediği, Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç’un sunumuyla başlayan etkinliğin konuğu, ziraat mühendisi ve doğal yaşam uzmanı Erkan Şamcı’ydı.
İnsanların doğal yaşamdan uzaklaşmasının bedeli ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulunan Şamcı, sağlık açısından en ekolojik ve en tehlikeli ürünleri açıkladı. “Eğer elimde sirke ve karbonat varsa, o benim hijyenime de temizliğime de kişisel bakımıma da evime de bahçeme de börtü böceğe de her şeye kafidir” diyen Şamcı, en tehlikeli kimyasalların kişisel bakım ürünleri olduğuna dikkat çekti. Deriye sürülen her şeyin büyük bir hızla vücuda çekildiğini belirten Şamcı, “Bu nedenle yemediğiniz ,içmediğiniz hiçbir şeyi vücudunuza sürmeyin, yenilebilir şeylerden kozmetik yapmak mümkündür” diye konuştu. Konfor adına binalarımızı sağlıksız bir hale getirdiğimizi de vurgulayan Şamcı, “Eskiden evlerde bu kadar çok elektromanyetik kirlilik yoktu. En büyük hijyen kaynağı güneştir, güneşten maksimum seviyede faydalanmaya çalışalım ve bilinenin aksine evlerimizde çiçek yetiştirelim, evdeki bol bitki zehri emer” dedi.
Samimi ve içten sunumuyla, konukların zevkle izlediği Erkan Şamcı, seyirciden gelen soruları da ayrıntılı olarak cevapladı.
Söyleşi sonunda “Ekolojik Temizliğin Kitabı” adlı sağlıklı yaşam için doğal temizlik önerilerini anlattığı kitabını imzalayan Erkan Şamcı, konuklarıyla bol bol sohbet etti.
Erenköy Gönüllü Evi Başkanı Sevgi Tokuç da katkılarından dolayı Erkan Şamcı’ya teşekkür etti.

GÖNÜLLÜLERİN TSM KONSERİ, 16 HAZİRAN’DA
Erenköy Gönüllüleri’nin TRT radyo sanatçısı Şef Tuğçe Pala yönetimindeki Türk Sanat Müziği konseri,16 Haziran 2014 Pazartesi saat 20.30’da Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da yapılacak.
Erenköy Gönüllü Başkanı Sevgi Tokuç, koronun yeni yönetimi ile birlikte vereceği konsere zengin ve seçkin bir repertuvarla hazırlandığını söyledi. Yoğun tempo ile çalışmalarını sürdüren koro üyelerinin heyecanlı olduğunu belirten Başkan Tokuç, “Gönüllüler ve musiki severler şimdiden bu konserin heyecanını duymaya başladı. Koroya katılmak isteyen herkes çalışmalarda yer alabilir. Bizler de merakla konser gününü bekliyoruz” dedi.
 

ARŞİV