Erkmen'e, uluslararası görev

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen, Üsküp 3'ncü Uluslararası Öğrenci Afiş Yarışması Trienali’ne Türkiye proje sorumlusu ve jüri üyesi olarak katıldı.

15 Aralık 2010 - 14:18

Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Nazan Erkmen, Üsküp 3'ncü Uluslararası Öğrenci Afiş Yarışması Trienali’ne Türkiye proje sorumlusu ve jüri üyesi olarak katıldı.


Üsküp'te yapılan Ekolojik konulu 3'ncü Uluslararası Öğrenci Afiş Yarışması Üsküp'de yapıldı. Yarışmada; Üsküp Müzesi Başkanı Jovan Surbanoski, Plakarat Derneği Başkanı Prof. Laze Tripkov, Polonya Afiş Müzesi Direktörü ve Polonya Proje Sorumlusu Magda Kurpik, Prag Çek Tasarım Birliği Başkanı ve Çek Cumhuriyeti Proje Başkanı Karel Misek görev aldı. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve illüstrasyon sanatçısı Prof. Nazan Erkmen de Türkiye Proje sorumlusu ve jüri üyesi olarak etkinliğe katıldı.
Yarışmaya jüri üyesi olarak dünyanın en önemli afiş tasarımcılarından Macaristan West Hungarian Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Istvan Orosz, İsviçre, Zürih Sanat Üniversitesi Görsel İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Peter Veter, İtalya Milan Polytechnic Üniversitesi Profesörü Sergio Olivotti ve Makedonya McCann Erickson Ajansı Başkanı İvica Spasovski katıldı.
Etkinlik kapsamında İran Tahran Üniversitesi’nden Prof. Reza Abedini “Modern ve Geleneksel Tipografi”, Politechnico di Milano profesörlerinden Prof. Sergio Olivotti “Sosyal Grafik Tasarımı” ve İsviçre Zürih Üniversitesi’nden Prof. Peter Vetter tarafından da “İsviçre Grafik Tasarımı” konularında konferanslar verildi.

Konferansın ardından Üsküp Müzesi’nde buluşan jüri üyeleri bine yakın afiş arasından 900'ünü eledi. Geriye kalan 100 afiş arasında 2 ödül ve 17 mansiyon verildi.
Birinciliği İran Tahran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencisi Maryam Khaleghi aldı. İkincilik ödülünü Macaristan West Hungary Üniversitesi’nden Bogirka Nedi, üçüncülük ödülünü Makedonya Devlet Üniversitesi’nden Sadbi Aziri kazandı. Mansiyonları ise Amerika Birleşik Devletleri’nden Richelle Davidson, Brezilya’dan Agnaldo Silva do Nascimento, Kore’den Heedae Yun, Polonya’dan Jan Bajtlik, Çin’den Dalin Li, Karadağ’dan Nikola Radonjic, Macaristan’dan da Milan Farkas kazandı.


ARŞİV