Ertelenen “Klasik Müzik Festivali” gerçekleşiyor

Daha önce 9-12 Şubat 2023 tarihleri arasında gerçekleşeceği duyurulan fakat deprem nedeniyle ertelenen “İstanbul Filarmoni Derneği Klasik Müzik Festivali” 23 Şubat- 5 Mart tarihleri arasında yapılıyor

24 Şubat 2023 - 12:18

Kahramanmaraş’ta gerçekleşen iki büyük depremin pek çok şehirde yol açtığı yıkım sebebiyle İstanbul Filarmoni Derneği’nin düzenlediği Klasik Müzik Festivali, pek çok etkinlik gibi ertelenmişti. Ana etkinlik salonu Moda All Saints Kilisesi olan festival 23 Şubat’ta başladı.

 “İstanbul Filarmoni Derneği Klasik Müzik Festivali”, 1945 yılında kurulan ve İstanbul’un çok sesli müzik tarihinin temel taşlarından biri olan İstanbul Filarmoni Derneği tarafından bu yıl ilk kez gerçekleşiyor. 78 yıllık köklü bir müzik geleneğini; yenilenmiş kafeleri, güzel tarihi mekanları olan Kadıköy Moda’yı, kaliteli müzik yapan sanatçılarla buluşturmayı amaçlayan festival bir haftaya yayılıyor.

Festivalde 10 konser programı yer alıyor. 23 Şubat Perşembe günü gerçekleşen açılış konserinde “Batıdan Doğuya” temasıyla Bariton Artür Bağdasaroğlu, Soprano Seta Kürkçüoğlu’na piyanoda Margarit Sargsyan’ın (Ukrayna) eşlik ettiği ve Mozart ile Beethoven'dan, Ermeni besteciler Gomidas, Galanderian’a kadar geniş bir yelpazede sunduğu konser müzikseverlerle buluştu. 25 Şubat Cumartesi ise saat 15.00’te Defne Erdem’in piyano resitali olacak.

FESTİVAL PROGRAMI

1 Mart Çarşamba akşamı saat 20.00’de genç keman sanatçısı Naz İrem Türkmen ve piyanist Arya Su Gülenç sahneyi paylaşacaklar. Konserde Grieg, Sarasate, Manav, Schumann, Saygun, Bruch ve Kreisler’in eserleri seslendirilecek.

2 Mart Perşembe akşamı saat 20.00’de keman virtüözü Oleksandr Samoylenko’ya (Ukrayna) Tutu Aydınoğlu piyanoda eşlik edecek. Konserde Saens’tan Havanaise, Tchaikovsky’den “Melody” ve Sarasate’in “Zigeunerweisen” (Çingene Havaları) adlı eserler seslendirilecek.

3 Mart Cuma akşamı Eylül Selamet (Piyano) - Ali Durukan (Keman)-Güneş Onat Gürsoy (Saksofon): “Corte Trio Konseri”  sahne alacaklar. Grup, Piazzola eserlerini yorumlayacak.

Festival 4 Mart Cumartesi üç ayrı konserle devam edecek: Saat 14.00’te sahne alacak Kaan Bıyıkoğlu & Batu Şallıel: Reimagining the Classic” konseri; saat 17.00’de İstanbul Filarmoni Derneği bünyesinde yeni kurulan ve derneğin kurucusu Cemal Reşit Rey’in ismini taşıyan “Rey Ensemble” konseri ve 20.00’de “Barok Saraylarda Kastratlar” temalı konser gerçekleştirilecek.

Festivalin son günü olan 5 Mart Pazar günü ise iki konser var. Saat 12.00’de Duo Lamente topluluğunun konseri yer alıyor. Konserde Avrupa Barok dönem bestecileri Dubuisson, Caldara, Lambert’in eserlerinin yanı sıra Tanburi Mustafa Çavuş ve 3.Murad gibi Osmanlı dönemi bestecilerinin eserlerine de yer verilecek. Saat 15.00’te gerçekleşecek festivalin kapanış konserinde İstanbul Filarmoni Derneği bünyesinde yeni kurulan İFD Quartet sahne alacak.

Festivalin ayrıntılarına ve biletlerine www.istanbulfilarmoni.org adresinden ve İFD’nin Instagram ile Facebook sayfalarından ulaşılabilir. Festivalin biletleri ayrıca biletix’te.

 

 


ARŞİV