Eski yıla veda, yeniye merhaba konserleri

Geçen yılı gerek Kadıköy Belediyesi’nin kültür merkezlerinde, gerekse de Kadıköy mekânlarında farklı tarzlarda konserler dinleyerek geçiren Kadıköylüler, 2016’yı da müzikle karşılamaya hazırlanıyor

24 Aralık 2015 - 15:39
Gökçe UYGUN
Mimar Mehmet Selim Baki ile Dr. Yeliz Baki tarafından, 15 yıl önce kurulan Barış İçin Müzik Vakfı, ücretsiz olarak Yaylı beşlisi konseri verecek. Vakfın amacı, mümkün olduğu kadar fazla çocuğa karşılıksız müzik eğitimi sağlamak ve barışın sesini müzikle duyurmak. Bu doğrultuda vakıf, Edirnekapı’da yaşayan imkânları sınırlı binlerce çocuğa ortak sosyal ve kültürel yaşam alanları oluşturarak, onların sanata katılım hakkı önündeki engelleri kaldırmayı amaçlıyor. (25 Aralık Cuma 20.00 Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi)
Türkiye’nin en değerli oyuncu ve şarkıcılarından Zuhal Olcay, bu yıl yayımlanan “Başucu Şarkıları 3” albümünün ardından konserlerine devam ediyor. Olcay konserde eski ve yeni şarkılarını seslendirecek. (26 Aralık Cumartesi 20.30 Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi)
Sanat hayatını Berlin’de sürdüren kemancı ve viyolacı Atilla Aldemir, değerli piyanist Burçin Büke ile Süreyya’ya konuk oluyor. Duayen keman virtüözü Ayla Erduran’ın “… virtüöziteyi tutku, zerafet ve içten müzikalitesiyle bütünleştiren bir sanatçı…” sözleriyle tanımladığı Aldemir ile, müzik literatürünün çok geniş bir repertuvarına sahip tam bir virtüöz olan Büke, yeni yıla girerken dinleyicilere zevkli bir gece yaşatacaklar. (27 Aralık Pazar 20.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası)
İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Gitar Bölümü’nde öğrenim gören lise ve lisans öğrencileri, ücretsiz verecekleri konserde gitar repertuarının seçkin örneklerini seslendirecekler. (27 Aralık Pazar 15.00 Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi)
Dünyaca ünlü Azerbaycanlı piyanist İslam Manafov’un çocukları, uluslararası ödüllü piyanist-besteci Abuzar ve Turan Manafzade kardeşler, yeni yıl öncesi Chopin programını dinleyicilerine sunacak. (29 Aralık Salı 20.00 Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi)
Oda müziğine farklı oluşumlarla yeni eserler kazandıran Jülide Gündüz; bu projesini genç kuşağın ödüllü flütçülerinden olan Sıla Gerbağa, Mine Aksoy ve piyanist Müge Hendekli ile gerçekleştiriyor. Programda, Bach’ın Trio Sonatı’na ve Doppler’in opera temaları üzerine fantezilerine yer verilirken Belle Époque devrinin ünlü kadın bestecisi Melanie Bonis’nin triosu da dinleyici ile buluşturuluyor. Flütlü Triolar adlı bu konser ücretsiz olacak. (30 Aralık Çarşamba 20.00 Kadıköy Belediyesi Yeldeğirmeni Sanat Merkezi)
Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi bu yıl beşincisini düzenlediği artık gelenekselleşen Yeni Yıl Konseri ile dinleyicilerinin karşısına çıkıyor. Her zamanki renkli ve eğlenceli kurgusuyla ÇSM Çocuk Korosu, Oda Orkestrası ve Gitar Topluluğu 2016 yılını en güzel şekilde karşılıyor. Sürpriz konuk sanatçılarıyla ÇSM Yeni Yıl Konseri bir kez daha takipçilerinin beğenisini kazanmayı hedefliyor. Yeni yılı çocuklarla kutlamak isteyen tüm Kadıköylüler bu ücretsiz konsere davetli. (3 0cak Pazar 18.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası)
İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin yeni yıl konserlerinde, Nezih Seçkin’in şefliğinde beş solist eserler seslendirecek. 9 Ocak Cumartesi ve 10 Ocak Pazar 20.00 Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası)

KADIKÖY’ÜN SAHNELERİNDE YILBAŞI
Kadıköy’ün pek çok eğlence mekânı da yılbaşına doğru sahnelerini şenlendiriyor. Adına da yansıyacak şekilde, farklı coğrafyalara ait insanların yaşantılarının ortak ve farklı yönlerini hissettiren grup No Land, 26 Aralık Cumartesi saat 20.30'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde olacak. Dorock XL Kadıköy’de, 25 Aralık’ta Koray Candemir, 26 Aralık’ta da  Aydilge ve Can Gox sahne alacak. Yılbaşı gecesi ise Kadıköy’ün iki köklü mekânında iki eğlenceli konser olacak. Dinamik grup Luxus, 31 Aralık'ta KadıköySahne'de konser verecek. Dünyanın bin türlü gazabından kaçıp deliliğe sığınanların şarkılarını söyleyen Luxus, Kadıköylüleri yeni yılda eğlendirecek. Kadıköy Shaft’ta da yılbaşı gecesi önce Göksenin, saatler yeni yılı gösterdiğinde ise Acil Servis grubu sahneye çıkacak. Gecede iyi müzik, sürpriz çekilişler ve sınırsız eğlence olacak.

DÜNYANIN MÜZİĞİ ACIBADEM’DE
İstanbul’da değişik noktalarda uzun yıllardır yaptıkları müziklerle dikkat çeken ve kendi alanlarında her biri birer marka haline gelen sokak müzisyenlerinin katılımıyla düzenlenecek “Sokak Müzisyenleri Festivali”, Akasya Acıbadem’de başladı. 25 Aralık’ta Kübalı enerjik grup Acuba, 27 Aralık’ta Blues-Rock grubu Free Hugs, 29 Aralık’ta Orient grubu,  30 Aralık’ta da çeşitli ülkelerden müzisyenlerin bir araya gelmesiyle kurulan Uninvited, saat 14:30, 16:30 ve 18:30’da 3 seans olmak üzere sahne alacak.

ARŞİV