Eskimeyen Eskiler'de Barok gecesi

Kadıköy Belediyesi'nin bir kültür hizmeti olan "Eskimeyen Eskilerde Güncellemeler" konser serisinin 7.si, İzmir Barok topluluğunun eşsiz şarkılarını Kadıköylülerle buluşturacak.

03 Mayıs 2013 - 09:21
Semra ÇELEBİ

Kadıköy Belediyesi, kültür sanat alanında gerçekleştirdiği etkinliklerle İstanbul'un öncü belediyelerinden biri olduğunu mega kente kabul ettirmiş durumda. Ses getiren sergiler, usta edebiyatçıların, sanatçıların, gazetecilerin konuk olduğu söyleşiler, bedenleri toprak olsa da eserleriyle yaşayan büyük sanatkârlara saygı geceleri, film gösterimleri ve tabii ki konserler... İşte bu sayısız etkinlik içinde bu sezon gerçekleşen bir etkinlik var ki müzikseverleri günümüzden alıp geçmişe götürüyor, anılarda notalarla bir yolculuğa çıkarıyor.
Kadıköy Belediyesi'nin bir kültür hizmeti olarak sunduğu "Eskimeyen Eskilerde Güncellemeler" başlıklı seri konserlerin yedincisi 9 Mayıs Perşembe günü saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde yapılacak. Şimdiye kadar birçok farklı tarzda müzisyeni ve grubu ağırlayan konser serisinin yedincisinde konuklar İzmir'den gelecek. Biletlerinin CKM gişesinden en az üç gün önceden alınması gereken konserde Barok tarzın en güzel örnekleri müzikseverlerle buluşacak.

İZMİR BAROK TOPLULUĞU
İzmir Barok Topluluğu, Bülent Oral ve Hakan Özaytekin tarafından kuruldu. 25 yıla yakın zamandır birlikte oda müziği çalışmaları ve konserler yapan bu ikili, sonunda hayalini kurdukları bu grubu hayata geçirmeyi başardılar. Topluluğun göze çarpan en önemli özelliği, barok müziğini, dönemin enstrumanları ile ve stiliyle seslendirmeleri. Türkiye'de bunu gerçekleştiren ilk topluluk olmaları da kendileri için ayrıca bir gurur vesilesi. Topluluk, önceleri 3 farklı enstruman ile çalışmalarına başladı. Bunlar; Hakan Özaytekin'in çaldığı barok keman, Bülent Oral'ın çaldığı viola da gamba ve Tuğçe Özaytekin'in çaldığı klavsendi. Daha sonraları ise Atilla Oral'ın barok flüt ve soprano Linet Şaul'un katılımıyla, bugünkü halini aldı. Barok müziğini, dönemin barok enstrumanlarıyla yaşatmak ve tanıtmak amacını taşıyan İzmir Barok Topluluğu'nun bu konserini kaçırmak istemiyorsanız, 9 Mayıs Perşembe saat 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'daki randevunuza geç kalmayın!

ARŞİV