Evrim Yurteri'nin resimleriyle ‘Özgürlüğe Merhaba'

Ressam Evrim Yurteri’nin ilk kişisel sergisi ‘Özgürlüğe Merhaba’, 13 Nisan Cumartesi günü Caddebostan Kültür Merkezi’nde açılıyor.

05 Nisan 2013 - 08:16

 
“Sanat da yaşam gibi bir yolculuk aslında. Ona merhaba dediğimiz andan başlayarak yarattığımız gizemli, duygu yüklü yeni dünyada edindiğimiz birikim bağlamında evrilmek, yolculuk temelini oluşturuyor. Objelerin renkleriyle, biçimleriyle, formlarıyla oynayarak her parçasını dilediğim gibi göstermenin, özgür ve özgün olmanın mutluluğunu yaşıyorum.
…Fırçamın bazen ana eli gibi yumuşak, kimi zaman da taş gibi sert dokunuşlarıyla tüm duygularım paletimden sıçrayıp tuvale yansıyor; imgeselliğin tutsaklığından kurtuluyor ve merhaba diyor, özgürlüğe. Özgürlüğe Merhaba!”
Bu sözlerin sahibi ressam Evrim Yurteri, ilk kişisel sergisini açacak olmanın heyecanını yaşıyor. Yurteri’nin “Özgürlüğe Merhaba” adını verdiği sergi, 13-18 Nisan 2013 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşacak. Sergi, 13 Nisan Cumartesi günü saat 17.00’de Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’ün de katılacağı bir kokteylle açılacak.
Yorumla yaratıcılığın örtüşmesi, sanatın başat tanımlarından biri olarak genel kabul görüyor. Bu anlayışı benimseyen Evrim Yurteri, 1963’te Balıkesir-Gönen’de doğdu. İlk ve orta öğrenimi sürecinde sanata ve özellikle resme olan ilgisi ve yeteneğiyle dikkat çeken Yurteri, Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Bölümü Faik Agayev Atölyesi’nde eğitim gördü.
Yetiştirdiği 6-12 yaş grubundaki öğrencileri, uluslararası resim yarışmalarında Türkiye adına iki gümüş madalya ve üç mansiyon aldı. Ülke çapında altı birincilik elde etti. Bursa ili içerisinde on iki kere birincilik, üç kez de ikincilik kazandı.
 

ARŞİV