Çeyrek asırlık CAZ geleneği

25 yılı deviren İstanbul Caz Festivali, 22 gün boyunca 50’yi aşkın konserle caz, funk, dünya müziği ve rock’ın en hayranlık uyandıran seslerini İstanbul’da müzikseverlerle buluşturacak

20 Haziran 2018 - 09:42

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilen İstanbul Caz Festivali, 26 Haziran’da başlıyor. Bu sene 25. yılını kutlayacak festival, 17 Temmuz tarihine dek tam 22 gün boyunca müzikseverleri caz müziğe doyuracak. 27 farklı mekanda 250’yi aşkın isim sahne alacağı festival için; Nick Cave and the Bad Seeds, efsane grup Led Zeppelin’in vokalisti Robert Plant’in yeni grubu The Sensational Space Shifters, Benjamin Clementine, Melody Gardot,  Caro Emerald, BADBADNOTGOOD, Robert Glasper, Taylor McFerrin ve Avishai Cohen gibi önemli isimler İstanbul’a gelecek.

MODA'DA ‘CAZ GEZİSİ’

Festivalde Kadıköy yakasına özel tek gecelik konser turu Gece Gezmesi bu yıl da devam ediyor.  28 Haziran Perşembe günü Vodafone Freezone’un sponsorluğunda gerçekleştirilecek olan “Gece Gezmesi” ile festival enerjisi Anadolu yakasına taşınıyor. Bu yıl 4. kez gerçekleştirilecek etkinlik, 28 Haziran Perşembe günü 19.00’da kapılarını açacak ve Kadıköy ve Moda‘da yer alan çeşitli konser mekanları ve festivale özel sahnelerde gerçekleştirilecek. İzleyiciler tek bir bilet alarak ‘Gece Gezmesi’nin tüm mekanlarına giriş sağlayıp programı takip edebilecekler.

TEK BİLETE 24 KONSER!

Festival kapsamında son 3 senedir olduğu gibi bu sene de festival ziyaretçilerinin bağımsız sahnenin en heyecan verici ve alternatif isimlerini dinleme fırsatı bulacağı "Gece Gezmesi" programında Kalben, Yüzyüzeyken Konuşuruz, Islandman, Nilipek, Melike Şahin, Taner Öngür & 43,75 ve Focan & Bıyıkoğlu Organic Quartet, İstanbullu müzisyen ikili Ekin Sanaç ve Berna Göl’ün ortak projesi Kim Ki O, perküsyoncu, udi Yinon Muallem’in Hakan Gürbüz ve İsmail Altunbaş ile yeni projesi Ta Ki Dum, “Cızgan” albümü ile dikkatleri çeken genç besteci ve şarkıcı Selin Sümbültepe, Ankaralı genç punk-rock grubu Al'York ve Nardis Caz Vokal yarışmasında dereceye giren genç isimlerden Sibel Demir gibi isimler sahne alacak.  Konserler, Club Quartier (St. Joseph’liler Derneği), Moda Sahnesi, Moda Kayıkhane, Baba Sahne, All Saints Moda Kilisesi, Ağaç Ev Kadıköy, BantMag Havuz / BİNA, KargART ve zor’da yapılacak.

KADIKÖY’DE ÜCRETSİZ CAZ SÖYLEŞİLERİ

“25. İstanbul Caz Festivali’ne Doğru: Panel ve Söyleşiler” adlı seride, İstanbul’da cazı yaşatan mekânlar, festivaller, emektar ve yeni nesil sanatçılar, müzik yazarları ve sektör profesyonelleri bir araya gelerek, cazın geçmişini, bugününü ve geleceğini tartışacak.  Ücretsiz olarak gerçekleştirilecek söyleşi ve panellere katılım için rezervasyon.iksv.org adresinden rezervasyon yapılması yeterli. 

  • İstanbul'da Caz Hayatı / 5 Mayıs, 16.30-18.30, Nardis Jazz Club (Beyoğlu) Moderatör: Zuhal Focan - Konuşmacılar: Eren Noyan (The Badau), Turgay Demiryürek (Kaset Mitanni), Feridun Ertaşkan (Cazkolik)
  • İstanbul'da Caz Festivalleri Tarihi (80’lerden 2000'lere) / 19 Mayıs, 15.00-17.00, The Badau (Yeldeğirmeni) Moderatör: Orhan Tekelioğlu - Konuşmacılar: Emin Fındıkoğlu (Bilsak Caz Festivali), Görgün Taner (İKSV), Ahmet Uluğ (Pozitif), Harun İzer (İstanbul Caz Festivali)
  • Türkiye Caz Sahnesinin Emektarları İle Söyleşi / 26 Mayıs, 16.30 – 18.30, Living Room (Moda) Moderatör: Hülya Tunçağ
  • Caz ve Dahası / 8 Haziran, 19.00-21.00, Kaset Mitanni (Beşiktaş) Moderatör: Orhan Tekelioğlu

http://caz.iksv.org/tr


ARŞİV