FİLM GÖSTERİMİ    Güzel Günler Göreceğiz

FİLM GÖSTERİMİ Güzel Günler Göreceğiz Yönetmenliğini Hasan Tolga Pulat'ın yaptığı, başrollerinde Uğur Polat, Nesrin Cavadzade, Buğra Gülsoy, Feride Çetin, Barış Atay gibi...

16 Aralık 2016 - 13:17

FİLM GÖSTERİMİ

Güzel Günler Göreceğiz
Yönetmenliğini Hasan Tolga Pulat'ın yaptığı, başrollerinde Uğur Polat, Nesrin Cavadzade, Buğra Gülsoy, Feride Çetin, Barış Atay gibi ünlü oyuncuların rol aldığı Güzel Günler Göreceğiz , 7 Eylül Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Nazım Hükmet Kültür Merkezi'nde gösterilecek. Film, İstanbul'da geçen bir günün hikayesini beş farklı karakter üzerinden anlatıyor ve bir Türkiye portresi çıkarmayı amaçlıyor. İsmini Nazım Hikmet'in Güzel
Günler Göreceğiz Çocuklar şiirinden ödünç alan film, özünde bir umut hikâyesihellip;
Tel: 0216 414 22 39

Ekümenopolis
Ekümenopolis Yunan şehir plancısı Constantinos A. Doxiadis tarafından 1967 yılında ortaya atılan, günümüzün kentleşme ve nüfus artışı hızları göz önüne alındığında, gelecekte, dünyadaki bütün kentleşmiş alanların ve megapollerin kuşaklar halinde birbirleriyle birleşeceği ve tek bir şehir oluşturacağı fikrini temsil eden bir terim.
Kente bütüncül bir bakışı hedefleyen filmde İstanbul'un neoliberal politikalarla içinden geçtiği hızlı dönüşüm başarılı animasyon desteğiyle anlatılırken, kentsel dönüşüm adı altında kentin maruz kaldığı rantsal bölüşüm ve hak ihlalleri ortaya çıkarılıyor; aynı zamanda buna direnç gösteren kentliler barınma ve yaşam savaşlarıyla perdeye yansıyor.
Yönetmen İmre Azem'in katılacağı bir söyleşinin de olacağı filmin gösterimi 14 Eylül Cuma saat 20.30'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde.

SERGİ
Antik Uygarlıklar Sergisi ile tarihe yolculuk
Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi 5-14 Eylül tarihleri arasında dünya tarihinin önemli antik parçalarının reprodüksiyonlarının yer aldığı bir sergiye ev sahipliği yapıyor.
Antik Uygarlıklar Sergisi, Kadıköylü sanatseverleri tarihe damgasını vurmuş olan uygarlıkların izinde insan-doğa-evren ilişkisini felsefe, kültür, sanat, mitoloji ve semboloji aracılığıyla keşfetmeye davet ediyor.
Aktiffelsefe Yeni Yüksektepe Kültür Derneği Kadıköy Şubesi El Sanatları Atölyesi tarafından hazırlanan Antik Uygarlıklar Atölyesi'nde Mısır, Grek, Hint, Maya, Hitit, Roma, Sümer uygarlıklarına ait dünya müzelerindeki eserlerin küçük örnekleri sunuluyor.
Orjinali Meksika Antropoloji Müzesi'nde bulunan Aztek Güneş Takvimi'ni, Kadim Mısır'ın en önemli eserlerinden biri olan Kalbin Yargılanması sahnesini,Grek mitolojisinde zeka ve bilgelik temsili Athena'yı, sanatın ilhamını veren Dokuz İlham Perisi'ni inceleyebilirsiniz. Sümer uygarlığına ait tarihteki ilk tıp reçetesini merak ediyorsanız, hiyeroglifin çözülmesini sağlayan Rosetta Taşı'nı görmek ve daha pek çok antik eser ile tanışmak istiyorsanız bu sergi tam size göre!
www.aktiffelsefe.org

Halka'da in several aspects Sergisi
Halka Sanat Projesi konuk sanatçıları Antje Feger, Benjamin F. Stumpf, Jana Müller ve Emanuel Mathias'ın in several aspects isimli sergileri, Halka Sanat Projesi sergi alanında,7 Eylül 2012 - 16 Eylül 2012 tarihleri arasındaziyaretçileriyle buluşacak.
in several aspects projesi sanatsal bir yöntem olarak arşivlemeyi kullanıyor. Yaklaşık 25 yerli ve yabancı sanatçının katılımlarıyla gün geçtikçe genişleyen sergiye, her sanatçı kendi çalışmasının bir taslağıyla katkıda bulunuyor. Bu nesneler (örneğin fotoğraflar, videolar, sesler, bulunmuş görüntüler, eskizler, metinler) birbirleriyle ilişkili olarak, yayılan bir ağ içinde dokunarak yeni bağlantılar yaratıyor. Sergi alanının içi, üst üste bindirme, yeniden düzenleme ve katmanlara ayırma stratejilerini kullanmak yoluyla bir organizma olarak İstanbul'u yansıtacak.
Halka sanat projesi'nde kentin sosyal, kültürel, mekânsal ve estetik boyutlarının analizine dayanan kurgusal ve kolektif bir sanatçı hafızası yaratılacak.
Halka sanat projesi galerisi, Moda Dr. Esat Işık Sokak'ta.

Murat Pulat +1.00 Fotoğraf Sergisi
Moda'da kurduğu İstanbul Hatırası Fotoğraf Merkezi'yle birçoklarına fotoğrafı sevdiren ve fotoğraf eğitimi veren Murat Pulat, +1.00 fotoğraf sergisiyle Fototrek Fotoğraf Merkezi'ne konuk oluyor. Sergisi, Murat Pulat'ın çeşitli inşaat alanlarında çektiği fotoğraflarından oluşuyor.
Şule Tüzül sergiyle ilgili şunları yazmış: Murat Pulat'ın bundan önceki projesi NEFES ti. Sanki bir yazgıyı önceden hisseder gibi, Surdibi'nin sokaklarında nefes almaya çalışmıştı fotoğrafçı, sonra fotoğrafları izleyenlerhellip; Şimdi o sokaklar kentsel dönüşüm adı altında dönüştürülüyorlar. Sistem, başka isimler altında hepimizi dönüştürüyor. +1, fotoğrafçının nefes alma isteğinin ikinci durağı. Hepimizin durup bir nefes almaya ne çok ihtiyacı var!
Bu sergiyi pek çok kişi görmeyecek. Görenlerin büyük bir bölümü koşuyordu, durmaktan korktukları için geçip gidecekler, onlar da görmeyecekler. Gelip bakanların büyük bölümü de benzer nedenlerle fotoğrafları hızla geçecekler. Çok azı şu satırları okuyacak. Bu satırları okuyanlardan bir ricam var. Hadi durun! Yavaşça, acelesiz ve telaşsız, serginin ilk fotoğrafına gidin, bütün fotoğraflara tekrar bakın. Fotoğrafın bir yerlerinde var olmaya çalışarak bütün fotoğraflara tekrar bakın.Fark ettiniz mi?
Sergi,08 Eylül 2012 Cumartesi günü saat 19.00'dakikokteyl ile açılacak ve 05 Ekim 2012 tarihine kadar gezilebilecek.

Bahadır Baruter Senin Ailen Bir Yalan Yavrum Sergisi
Karikatürist kimliği ile tanıdığımız Bahadır Baruter, 13 Eylül-13 Ekim 2012 tarihleri arasında Nişantaşı X-İst Sanat Galerisi'ndeki Senin Ailen Bir Yalan Yavrum başlıklı sergisinde dijital resim ve videoları ile bambaşka bir yönünü ortaya çıkarıyor. Mizahi bakış açısı ve ironik yaklaşımını resimlerinde de sürdüren sanatçı, toplumun en gizli tabularından biri olan aile kavramınıgösterilmeyen gerçekleri ile ele alarak seyirciyi kendiyle yüzleştiriyor.
Aslında her resim kara mizahla harmanlanmış gündelik bir sahnedir. Beklenilenin aksine mutlu aile sofraları, kucaklanan çocuklar yoktur bu sergide. Senin ailen bir yalan derken de Baruter, aslında kendi yalanımızı ortaya çıkarmayı hedefler, aile tablolarını sahtelikten arındırarak yeniden yaratır; izleyiciyi bir kez de duruma dışarıdan değil içeriden bakmaya çağırır. Sıcak, sevecen ve güvenli görünen anların gerçekliğini sorgular, doğal olanı arar. Amacı kendi doğrusunu kabul ettirmek değil, kabul görenin sorunlarını su yüzüne çıkarmaktır.

Hatice Göker Benim Dünyam Resim Sergisi
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu'ndan sertifikalar alan ve çeşitli karma sergilere katılan Hatice Göker, ilk kişisel sergisini Kadıköy Belediyesi Başkanlık Fuaye Salonu'nda açtı. 7 Eylül'de sona erecek sergi Göker'in dünyasını yansıtan resimler sergileniyor.

KONSER
Efkan Şeşen Konseri
Islığımla müzik kariyerime adım attığım bir dönem, 1980...Başlangıcı Grup Yorum ile olan bir müzik serüveni (1987)... Ve 1991 yılından sonra müzik adına yolculuğumun bireysel olarak bu günlere uzanan bir yaşam hikayesi... İlk albümüm, ilk göz ağrım Dokuz Altı Yollarında oldu (1995). Artvin yöresi derlemelerim, enstrümantalbestelerim, ıslığım, türkü ve batı formundaki üretimlerim ve projelerim... Müziğim ile anlattığım bütün konular, çevreleyen şartları ile insana dairdir. İçlerindeki eserlerim ile albümlerim yaşamımın aynasıdır. İsterim ki, yaşama ve müziğe emek veren ben ve benim gibilerin taşıdığı bu ağır ve zor yük, seçmesini ve sevmesini bilen dinleyicilerin bilinçli tercihleri ile hafiflesin.
Efkan Şeşen konseri, 15 Eylül Cumartesi 20.30'da Nazım Hikmet Kültür Merkezi Bahçe'de!

ÇOCUK
Renklerin Suda Oyunu Ebru Atölyesi
İstanbul Oyuncak Müzesi Eylül ayında da çeşitli atölye çalışmalarına ev sahipliği yapıyor. Yetişkinlere ve çocuklara yönelik düzenlenen Renklerin Suda Oyunu adlı atölyede ebru sanatının temeline dair bilgiler verilecek. Renklerin su üzerindeki izleri ile düşlerinizi serbest bırakacak ve farklı bir dünyanın kapılarını aralayacaksınız.
Belgin Füruzan Kırıcı'nın eğitmenliğinde gerçekleşecek atölye çalışması 8 Eylül Cumartesi 11.00-14.30 arasında gerçekleştirilecek. Bir adet ebru yapımı 10 TL.
Tel: 0 216 359 45 50-51

Oyuncak Ev Tasarım Atölyesi
Oyuncak Müzesi'nde bu hafta sonu gerçekleştirilecek bir başka etkinlik ise Oyuncak Ev Tasarım Atölyesi . 9 Eylül Pazar 11.00-13.30 arasında, Dedio Yaratıcı Eller Atölyesi'nin hazırladığı bu atölye sonrasıçocukların oyunları artık çok daha renkli olacak. Kız ve oğlan çocuklarının birlikte katılabileceği bu çalışmada, model oyuncak evi tasarlanacak. Evin duvarları, çatısı, pencereleri, kapısını çocuklar ahşap ve diğer malzemeleri kullanarakkendi elleri ile yapacaklar. Bu atölye sonrası ev/işyeri olarak kullanılabilecek bu oyuncak ev, araba, bebek, tren vehayvanlarla çocuk oyunlarının başköşesinde duracak. Aile ve çocukların birlikte çalışabileceği bu atölyeye katılım için müzeyi arayıp rezervasyon yaptırmanız gerekiyor.
Tel: 0 216 359 45 50-51

ARŞİV