FİLMEKİMİ BİLETLERİ SATIŞTA

Bu yıl ilk kez Kadıköy’e gelen Filmekimi’nin biletleri 27 Eylül’de satışa çıkıyor. Türkiye’de ilk kez gösterilecek festival filmlerini kaçırmak istemiyorsanız biletler tükenmeden harekete geçin!

26 Eylül 2014 - 13:22
Bu yıl ilk kez Kadıköy’e gelen Filmekimi’nin biletleri 27 Eylül’de satışa çıkıyor. Türkiye’de ilk kez gösterilecek festival filmlerini kaçırmak istemiyorsanız biletler tükenmeden harekete geçin!

Ekim ayının en güzel festivali Filmekimi, İstanbul’daki gösterim yerlerine Kadıköy’ün en eski sinemalarından Rexx’i de ekledi. 11-17 Ekim haftasında düzenlenecek Filmekimi, Atlas, Beyoğlu ve Nişantaşı City’s ile Kadıköy Rexx’te olacak.  

Festival biletleri, ön satışa çıkıyor. Prömiyerini Sundance, Cannes, Venedik ve Toronto gibi festivallerde yapan 40’a yakın filmden en azından birkaçını izlemek istiyorsanız elinizi çabuk tutmanız gerekiyor çünkü biletler çok kısa bir sürede tükeniyor.
Gününü festivale adayan sinefiller bu yıl da filmleri uygun fiyata izleyebilecekler. Bilet fiyatları hafta içi gündüz seanslarında 6 TL olacak. Hafta içi 19.00 seansı tam 16 öğrenci 11, haftasonu 11.00-19.00 arası tüm seanslar tam 16 öğrenci 11 ve tüm 21.30 seansları 16.00 TL olacak.
Biletler, 27 Eylül Cumartesi günü 10.30’dan itibaren  biletix satış noktaları, biletix çağrı merkezi (0216 556 98 00) ve biletix.com‘da satışa sunulacak. Atlas ve Rexx sinemalarında ise 10.30-20.00 arasında satılacak. Sinema gişelerinden satılan biletlerden hizmet bedeli alınmıyor. Kurban Bayramı nedeniyle, 4 Ekim Cumartesi günü Filmekimi gişeleri kapalı olacak.
 
BU FİLMLER KAÇMAZ!
 
Zvyagintsev, Cronenberg, Leigh, Chazelle ve Sissako gibi dünyaca ünlü yönetmenlerin son filmleri Türkiye’de ilk kez 13. Filmekimi’nde gösterilecek.
Andrey Zvyagintsev’in “Kremlin’le polemiğe giren, yozlaşmaya karşı cesur bir başyapıt” olarak tanımlanan ve Altın Palmiye’nin en güçlü adaylarından görülen Leviathanbunlardan biri. Farklı türlerde başarısını sürdüren kült yönetmen David Cronenberg’in, dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapan son filmi “Maps to the Stars” da, Filmekimi programında yer alıyor. İngiliz yönetmen Mike Leigh’in son filmi ”Mr. Turner”, Empresyonizm akımının öncülerinden dahi İngiliz ressam J.M.W. Turner’ın hikâyesini konu alıyor.  Afrika sinemasının en büyük isimlerinden Abderrahman Sissako’nun Cannes ödüllü filmi “Timbuktu” da Filmekimi’nde izleyicilerle buluşacak.
Sinemanın yaşlanmayan ustası, 83 yaşındaki Jean-Luc Godard, 39. uzun metrajlı filmiyle geliyor Filmekimi’ne. Henüz 25 yaşında, Cannes Film Festivali’nde Jüri Ödülü’nü efsane sinemacı Jean-Luc Godard’la paylaşan Xavier Dolan’ın Altın Palmiye’nin en büyük adaylarından biri görülen son filmi “Mommy”nin, Türkiye prömiyeri Filmekimi’nde yapılacak.
 

ARŞİV