Final gecesinde GÜLSES konseri

15. Kadıköy Belediyesi Türk Sanat Müziği Beste Yarışması Ödül Töreni’nin konuğu ünlü ses sanatçısı Melihat Gülses oldu

17 Eylül 2015 - 17:44
Kadıköy Belediyesi tarafından, Türk Sanat Müziği Beste (Şarkı) Yarışmasının 15’ncisi, Caddebostan Kültür Merkezi Konser Salonunda gerçekleştirildi.
Gecenin açılışında bir konuşma yapan Kadıköy Belediyesi Gönüllü Merkezi Yönetim Kurulu Üyesi ve yarışma Koordinatörü Nesibe Müsevitoğlu; “Türk Sanat Müziğine yeni eserler kazandırmak, bestekârlarımız motive ve takdir etmek amacı ile Kadıköy Belediyesi olarak 15 yıldır kesintisiz olarak sürdürdüğümüz yarışmamıza bu yıl da her yıl olduğu gibi bestekârlarımız büyük ilgi gösterdiler” dedi.
Yarışmaya başvuran 500’e yakın eser arasından, 10 eser finale kaldı. Gecenin ilk bölümünde, finale kalanların eserleri konuk ses sanatçıları ve bestekârları tarafından yorumlandı.
İkinci bölümde sahne alan Türk Sanat Müziğinin sevilen ses sanatçısı Melihat Gülses bir konser verdi. Sonuçların açıklanmasını heyecenla bekleyen yarışmacıların heyecanını, Melihat Gülses’in konseri bir nebze azalttı.
Final gecesinde Turhan Taşan (Bestekar), Faruk Şahin (Bestekar), Hüseyin Soysal (Bestekar), Zeynettin Maraş (Bestekar), Mahmut Oğul (Bestekar), Ayşe Taş (TRT Ses Sanatçısı), Necip Gülses (Bestekar ve TRT Sanatçısı), Vedat Çetinkaya (Bestekar ve TRT Ses Sanatçısı) tarafından en iyi üç beste belirlendi.
Jürinin değerlendirmesi sonucu; Bestesi Cavit Ersoy’a, Güftesi Sevinç Atan’a ait, Ses Sanatçısı Oya Aksoy tarafından yorumlanan “Bir Orman Yangını Başlar İçimde” isimli Nihavend Beste birinci oldu.
İkinciliği; Bestesi Ziya Levent Topçuoğlu’na, Güftesi Meral Erdoğan’a ait, Gürsel Mercanlı’nın yorumladığı “İki de Bir Küsüp Gönlümü Kırma” isimli Muhayyer Kürdi Beste alırken, üçüncülüğü Bestesi ve Güftesi Nilgün Aygül Binöl’e ait Meşk- i Sefa Grubunun yorumladığı, “Hadi Gelin Hep Birlikte Çalıp Söyleyelim” isimli Nihavend Eser aldı
Gece birinci eserin yorumlanması ile sona erdi.

 

ARŞİV