Fotoğrafçıların gözünden İstanbul Otogarı

Büyük İstanbul Otogarı’nı konu alan “Gözümüz Yolda” 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması başvuruları başladı. İBB Boğaziçi Yönetim AŞ ve TFSF işbirliği ile düzenlenen yarışmada beş dalda ödül verilecek

21 Temmuz 2023 - 09:25

İstanbul’da kavuşmaların, ayrılıkların, bekleyişlerin ve sevinçlerin merkezi olan Büyük İstanbul Otogarı, objektiften yansıyanlarla anlatılacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi Boğaziçi Yönetim AŞ ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) işbirliği ile düzenlenen “Gözümüz Yolda” Büyük İstanbul Otogarı 1. Ulusal Fotoğraf Yarışması başvuruları, 25 Eylül’e kadar devam edecek. 

Fotoğrafların Büyük İstanbul Otogarı sınırları içerisinde, 01.06.2020 tarihinden sonra çekilmiş olması zorunlu olan yarışma hem profesyonel hem de amatör fotoğrafçıların katılımına açık. Yarışmaya katılmak isteyenler https://tfsfonayliyarismalar.org/tr adresinden 25 Eylül saat 23.00’e kadar başvurabilecek. Sonuçlar 5 Ekim 2023 tarihinde ilan edilecek ve dereceye giren fotoğraflar “FOTOGAR” sergisinde yer alacak. 

Yarışmaya katılan fotoğraflar; Gazeteci Abdulkadir Karataş, Milliyet Gazetesi Foto Muhabiri Ercan Arslan, İBB İştirakler İletişim Koordinatörü Dr. İpek Elif Atayman, Boğaziçi Yönetim AŞ Genel Müdürü Ethem Pişkin, Büyük İstanbul Otogar Genel İşletme Müdürü Fahrettin Beşli, Fotoğraf Sanatçıları Prof. Dr. Habip Koçak, Mehmet Aslan, Osman Maaşoğlu, Derya Balkan ile fotoğraf eğitmenleri Mürsel Yağcıoğlu ve Sadık Üçok’un da aralarında bulunduğu 11 kişilik seçici kurul tarafından oylanacak. 

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ ŞÖYLE

               

  • Birincilik:         TFSF Altın Madalya + 10.000 TL
  • İkincilik:           TFSF Gümüş Madalya + 8.000 TL
  • Üçüncülük:      TFSF Bronz Madalya + 6.000 TL
  • Mansiyon:       TFSF Mansiyon + 3.000 TL (3 Adet)
  • İBB Özel Ödülü: 3.000 TL
  • Sergileme (En fazla 25 adet): 500 TL

 


ARŞİV