Fuayede rengârenk sergiler

Kadıköy Belediyesi Başkanlık Fuaye Sergi Salonu, geçtiğimiz hafta üç renkli sergiye ev sahipliği yaptı.

17 Eylül 2012 - 12:21
Kadıköy Belediyesi Başkanlık Fuaye Sergi Salonu, geçtiğimiz hafta üç renkli sergiye ev sahipliği yaptı. Tümü kadın sanatçılara ait olan sergilerde, kumdan yağlıboyaya, nakış işlerinden bocuklara, birçok farklı yöntemle yapılmış tablolar ve eserler yer alıyordu.
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi ve Feneryolu Pratik Kız Sanat Okulu’ndan sertifikalar alan ve çeşitli karma sergilere katılan Hatice Göker, ilk kişisel sergisini Kadıköy Belediyesi Başkanlık Fuaye Salonu’nda 1-7 Eylül haftasında gerçekleştirdi. Sergide Göker’in dünyasını yansıtan yağlıboya resimler ilgi gördü.
Aynı hafta açılan bir başka sergi de Nuran Şahin, Sevgi Doğan ve Seher Yılmaz’ın “Yemeni Sergisi”ydi. Kadıköy Halkeğitim Merkezi eğitmenlerinden Nuran Şahin ve öğrencilerinin açtığı sergide eskiden Anadolu’da kullanılan başörtülerinin günümüze uyarlanmış biçimleri, ev aksesuraları, örtü ve giyim malzemeleri yer aldı. Boncuk ve nakışlarla tasarlanmış ürünler, renkli görüntüler oluşturdu. 
Bilecik Bozüyüklü Kadınların Kumdan Resim Sergisi ise 10 Eylül Pazartesi günü, Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Süreyya Ensari’nin katılımıyla açıldı. İstanbul, Eskişehir ve Bozüyük’te el sanatları seminerleri veren ve bu alanda birçok ödülü bulunan Nevin Büyük ve öğrencilerinin tabloları dikkat çekti çünkü bütün eserler kumun boyanması ve yapıştırılması yöntemiyle yapılmıştı. Sergi 14 Eylül Cuma akşamı sona erecek.


ARŞİV