Gazhane'de öğrenci sergisi

Çevreci ve sanatsever öğrencilerin ileri dönüşüm temalı resimleri Müze Gazhane’de sergileniyor

07 Mayıs 2024 - 15:09

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları’nın Beylerbeyi yerleşkesinde eğitim gören öğrencilerin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Yıl Sonu Resim Sergisi bu yıl üçüncü kez Müze Gazhane’de yapılıyor. 23 Nisan’da açılan sergi, 14 Mayıs’a dek ziyarete açık kalacak. Sergideki çalışmaların bir kısmı ‘’ileri dönüşüm’’ temasına odaklanıyor. Öğrencilerin yaratıcı güçlerini dünyanın geleceği için ortaya koydukları sergi izleyicileri düşündürürken, yaşam ve tüketim alışkanlıklarını sorgulamaları için de ilham veriyor.

Anaokul, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin ileri dönüşüm temasından yola çıkarak oluşturduğu çalışmalarda asamblaj, kolaj, rölyef ve farklı boyama tekniklerinden yararlanıldı. Öğrencilerin bireysel ve grup çalışmalarıyla ortaya çıkan sergi, gelenekselin dışında endüstriyel birçok materyali içerisinde barındıran modern sanat izleri de taşıyor. Sergide resim teknikleri, dünya sanat tarihi örnekleri, temel sanat eğitiminden çizgisel çalışmalar ve ileri dönüşüm temasının olduğu 40 çalışma yer alıyor.

Sergi hakkında bilgi veren İTÜ GVO Beylerlerbeyi Müdürü Aybars Şehirtay: “Eğitim çok kapsamlı ve geniş bir kavram. Eğitimin sanatla birleşmesi de onu farklı boyutlara taşıyor. Öğrencilerimiz de bu güçten etkilenerek; bilişsel, eleştirel ve sezgisel düşünme becerilerini geliştiriyor, sanatın yaratıcılık ilkesinden yararlanıyor. Kişisel ve grup çalışmalarıyla oluşturduğumuz sergi, farklı yaş gruplarından öğrencilerimizin, özgün ve farklı disiplinlerden faydalanan çalışmalarını içeriyor. İleri dönüşüm temasıyla hazırlanan bazı çalışmalar sayesinde de, çocuklara sanat yoluyla ekolojik eğitimin temellerini aşılarken, sanat eseri üretmenin yanı sıra insan ve doğa arasındaki etkileşimi olumlu yönde de değiştirmeye ve sürdürmeye teşvik ediyoruz.’’ dedi. 

 


ARŞİV