Gazhane’de yeni sezon etkinlikleri başladı

Müze Gazhane stand up gösterileri, söyleşiler, film gösterimleri gibi pek çok etkinliğe ev sahipliği yapmaya devam ediyor

13 Nisan 2023 - 11:53

Müze Gazhane, nisan ayında da dopdolu bir etkinlik programıyla sanatseverleri bekliyor. Farklı tarzlardaki sanatçıları müzikseverlerle buluşturan konserler; çeşitli ilgi alanlarına ve becerilere yönelik yetişkin atölyeleri; hafta sonuna renk katan çocuk atölyeleri, güldürürken düşündüren stand up gösterileri, tecrübenin sohbetle buluştuğu söyleşiler, festivaller, performanslar ve çok daha fazlası sezon boyunca Müze Gazhane’de olacak.

Etkinliklere dair detaylar şöyle:

SİNEMA VE FİLM ATÖLYELERİ

Haftanın konusuna uygun temada ufuk açıcı ve öğretici içeriklerle bir araya gelinen 101 söyleşi serisi, nisan ayı itibarıyla Altyazı işbirliği ile yeniden Müze Gazhane’de. Etkinlik serisinde 17 Nisan Pazartesi, 18.00 | Film 101: Klasik Hollywood ve Filmin “Normali”: Konvansiyonel Anlatı -Gelenekleri ve Film Biçiminin Ortaya Çıkışı- Aslı Ildır,
24 Nisan Pazartesi saat 19.00’da Film 101: Karşı Sinema: Egemen Sinema Dilini Yıkmak başlığı ile Aslı Ildır ve Fırat Yücel konuşmacı olacak.

Gazhane Q Deck’te unutulmaz filmler ünlü konuklarla birlikte izlenip, sohbetler edilecek.  18 Nisan 20.30’da Karpuz Kabuğundan Gemiler Yapmak,  25 Nisan Salı, 20.00’de Karşılaşmalar: Düet Özel Gösterim seyirci ile buluşacak.

Nisan ayı boyunca Gazhanze’de gerçekleşecek etkinliklerden biri de sinema yazarı Şenay Aydemir tarafından verilecek Film Okuma Atölyesi’nde her hafta bir film analiz edilecek; katılımcılar film dilini öğrenirken film analiz pratiklerini geliştirecek.

FARKLI TARZDA KONSERLER

Konser serisi Hava Kararınca, Gazhane Meydan’da her çarşamba müzik severleri bekliyor olacak.

19 Nisan Çarşamba, 20.30’da Taksim Trio, 26 Nisan Çarşamba 20.00’de Büyük Ev Ablukada Akustik dinleyicileri ile buluşurken otopark alanının alternatif bir sahneye dönüştüğü Yerin Altında konser serisi, 20 Nisan Perşembe 20.30’da Asperger ve Messer Chups’u 27 Nisan Perşembe saat 20.00 ‘de Yasemin Mori’yi ağırlayacak.

Farklı müzik türlerinin her hafta farklı enstrümanlarla performe edileceği ücretsiz konser serisi Endüstrimantal’de 14 Nisan Burak Malçok, 28 Nisan Cuma Bilal Bilal Karaman Swing Project ile sürecek.

GÜLMEK YAKIŞIR DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz sezon Doğu Demirkol, Deniz Göktaş, TuzBiber Stand Up ve Kaan Sezyum gibi mizahın usta isimlerinin yer aldığı Gülmek Yakışır, 16 Nisan Pazar 20.30’da Gazhane Meydan’da Zafer Algöz’ü ağırlayacak. 

Etkinlikler hakkında detaylı bilgi ve daha fazlası için kultur.istanbul ve muzegazhane.istanbul web adresleri ziyaret edilebilir.

 

Etiketler; Gazhane

ARŞİV