Geleneksel 'Yazma Şenliği'

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun üretken ruhunu yaşatmak için düzenlenen ‘Geleneksel Yazma Şenliği’, sanatseverleri 61. kez Kadıköy'de buluşturdu.

08 Haziran 2011 - 10:28

Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun üretken ruhunu yaşatmak için düzenlenen ‘Geleneksel Yazma Şenliği’, sanatseverleri 61. kez Kadıköy'de buluşturdu.


“Geleneksel Yazma Şenliği” 61. kez Şair ve Ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu’nun Kalamış’taki evinin bahçesinde sanatseverleri bir araya getirdi.
4-5 Haziran tarihlerinde 10.00 ile 20.00 saatleri arasında gerçekleşen Şenlik’te, ünlü ressamımızın gelini Hughette Eyüboğlu, torunu Rahmi Eyüboğlu ile Rahmi Eyüboğlu’nun çocukları Eren ile Mehmet de yer aldı. Şenlik’te masa örtüsünden, peştemale kadar yaklaşık 25 değişik parçanın yer aldığını belirten Rahmi Eyüboğlu, “Şu an 20 parçadan oluşan bir ürün çeşidimiz var. Bu yıl onların içine yeni işlerde de ekledik. Bedri Rahmi motiflerinden oluşan takılar da yaptık”dedi. “Dedemin başlatmış olduğu bu yazma geleneğini üçüncü kuşak olarak ben devam ettiyorum”diyen Rahmi Eyüboğlu, ‘Geleneksel Yazma Şenliği’nin 40 yıldır bu bahçede yapıldığını hatırlatıp, sözlerine şu şekilde devam etti: “Dededen bize kalan bu mirasi bundan sonraki nesillere taşımak için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Oğlum ve kızım da bu işin içinde yer alıyorlar. Bu demek ki bir büyük bir aksilik olmadıkça 100. sergiyi de yapacağız anlamına geliyor. Bu yıl ayrıca Bedri Beyin 100. doğum yılı. 100. yılında evinin bahçesinde böyle bir sergiyi sanatseverlere ulaştırmak ayrı bir keyif. Bahçeyi muhafaza etmeye ve sergiyi burda yapmaya da önem veriyoruz.” Hughette Eyüboğlu ise, “1950’lerden beri devam ediyor. Her yıl yapabilmek için büyük gayret veriyoruz. Yazma bizim bahçemizde yaşıyor. Yaşatmaya devam edeceğiz. Bunun için çok mutluyum” dedi.

Seyhan KALKAN VAYİÇ


ARŞİV