Genç karikatürcüler yetişiyor

1045 öğrenci hayvan hakları konulu karikatürler çizdi

16 Haziran 2016 - 11:31
Karikatüre ilgi duyan bir kuşağın oluşmasını ve geleceğin karikatürcülerinin yetişmesine katkı sağlamayı amaçlayan “Yaratıcı Çocuklar Derneği 9. Karikatür Yarışması”, Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması ile dünyanın dört bir yanından farklı gündemlerin, farklı duyguların bir araya gelmesine vesile olan Aydın Doğan Vakfı işbirliğiyle düzenlendi.
Her sene çocukların farklı konular hakkında yaratıcılıklarını sergilediği ve bu sene “Hayvan Hakları” temasıyla düzenlenen yarışmaya, 23 şehirden 181 okul, 1045 öğrenci 1237 karikatür ile katıldı. Yarışmanın jürisi karikatür sanatçıları Aziz Yavuzdoğan, Gürcan Özkan, Kaan Saatci, Piyale Madra, Raşit Yakalı, Tan Oral, Yaratıcı Çocuklar Derneği Karikatür Yarışmaları Koordinatörü İbrahim Tapa,  Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa ile Yönetim Kurulu Üyesi Havva Tapa’dan oluştu. Yarışmanın ödül töreni  7 Haziran 2016, Salı günü Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi’nde yapıldı. İlkokul 3. sınıftan 12. sınıfa kadar 5 ayrı kategoride yapılan değerlendirme sonucu toplam 18 öğrenci ödüllendirildi. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan karikatürler Kozzy ve Trump avm’lerde sergilenecek. Yaratıcı Çocuklar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Didem Çapa, “Amacımız, tüm canlıların haklarını gözeterek yaşamamız gerektiği bilincini aşılamak. Dünya barışı, ancak bu yolla sağlanabilir’’ dedi.
Yaratıcı Çocuklar Derneği Yürütme Kurulu Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan da “Hayvanlar insanı dinlendiren, onlara mutluluk ve sorumluluk veren canlılardır. Bizler bu dünyayı onlarla paylaşıyoruz. Hayvanlar da tabiatın olmazsa olmaz parçalarıdır’’ diye konuştu. Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı ise çocuklar çizdikleri karikatürlerde çevreye ve hayvanlara karşı duyarlılıklarını yansıtırken, toplumsal anlamda da önemli mesajlar verdiklerini belirterek, “Bir yandan da iletişim dünyasında önemli bir yere sahip olan karikatürü tanıyıp bu alanda bilgilerini, el becerilerini geliştirme fırsatı buluyorlar’’ ifadesini kullandı.

 

ARŞİV