Genç oyuncular, ödüllerini ustalardan aldı

İSTEK Okulları, 24 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında, İstanbul’daki 14 okulun tiyatro grubunu Drama Fest’te buluşturdu.

28 Haziran 2011 - 14:56

İSTEK Okulları, 24 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında, İstanbul’daki 14 okulun tiyatro grubunu Drama Fest’te buluşturdu.

Dramafest’in Ödül Töreni, Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) gerçekleşti. Engin Hepileri’nin sunuculuğunu yaptığı ödül töreninde, gençler ödüllerini ustalarından aldı. Öğrencilere ödüllerini tiyatro ve sinema sanatçıları Cihat Tamer, Cemal Toktaş, Fulya Zenginer, Serdal Genç ve Onur Dikmen verdi.
Törende, öğrencilerle yapılan anket sonuçlarına göre; Tiyatronun Divası Ödülü Arsen Gürzap’a, Tiyatronun Duayeni Ödülü Genco Erkal’a, Tiyatro Sanatına Katkı Ödülü Can Gürzap’a, Gelecek Vadeden Oyuncu Ödülü Aras Bulut İynemli’ye, En İyi Drama Dizisi “Ödülü Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisine verildi.
İstanbul’daki 14 lisenin oyunları 24 Mayıs-9 Haziran tarihleri arasında DRAMAFEST kapsamında yarıştı. Festivalde sahnelenen oyunlar; en iyi oyun, en iyi dekor, en iyi kostüm, en iyi yönetmen, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi erkek oyuncu, en iyi müzik, jüri özel ödülü ve mansiyon kategorilerinde değerlendirildi. Jüride, Sinema ve Tiyatro sanatçıları Deniz Özmen, Cavit Çetin Güner ve Erkan Pekbay ile İSTEK Belde Okulları Türkçe Edebiyat Bölümü Başkanı Esra Koç yer aldı.
CKM’deki ödül töreninde liseli genç oyunculara da ödülleri verildi. En İyi Oyun Ödülü Kadıköy Anadolu Lisesi’nin “Kafkas Tebeşir Dairesi”ne giderken, En İyi Kadın ve En İyi Erkek Oyuncu ödüllerini Halkalı Toplu Konut Lisesi öğrencileri Elif Kılıç ile Süleman Kara aldı. Kadıköy Anadolu Lisesi’nden Uğurcan Demirci En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülüne, Haydarpaşa Lisesi “On İkinci Gece” oyunu ile En İyi Kostüm ödülüne, Hüseyin Avni Sözen Anadolu Lisesi’nden Nalan Çetin ve Serra Garipoğlu ise En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülüne değer görüldü.


 


ARŞİV