Genç Tiyatro'dan ‘3–15 Kısalar Festivali'

İstanbul Şehir Tiyatroları Genç Tiyatro tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan, ‘3–15 Kısalar Festivali’ başlıyor.

16 Şubat 2011 - 11:10

İstanbul Şehir Tiyatroları Genç Tiyatro tarafından bu yıl ikincisi düzenlenecek olan, ‘3–15 Kısalar Festivali’ başlıyor.

Bir öneri ile başlar kısalar… Genç bir oyuncu, “kısa filmler festivali var neden oyunlar festivali olmasın” der... Sonra bir ekip geliştirir bu düşünceyi “3–15 kısalar” olur adı festivalin.
Genç oyuncuların özgür fikir ve sahnelemelerini, yazımlarını yapabilecekleri, dekor ve kostümün minimum kullanılacağı ama oyunculuğun, rejinin, metnin tasarının ön plana çıktığı bir yaratının amaçlandığı “Kısa Oyunlar Festivali” izleyicisi ile buluşmaya hazırlanıyor.
Oyunlar kumbaracı50, Kadıköy Sanat Tiyatrosu ve İBB Şehir Tiyatroları sahnelerinde dönüşümlü olarak sergilenecek. Böylece oyunlar sadece Şehir Tiyatroları’nın sahnelerinde değil şehrin iki önemli merkezi olan Kadıköy ve Taksim’deki iki özel tiyatroda da izleyiciyle buluşmuş olacak. Ayrıca festivale seçilen oyunlar, 9–19 Mayıs 2011 tarihleri arasında “Genç Günler” festivalinde daha kapsamlı bir gösterime sunulacak.

BAŞVURULAR BAŞLADI

İBŞT’nin ilkini geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği “3–15 Kısalar Festivali”ne başvurular başladı. Genç Tiyatro’dan yapılan açıklamada festivale başvuracak oyunlarla ilgili şu şartlara yer verildi: Festivale katılacak oyunların, boş alandan hareketle, minimum dekor ve aksesuvar kullanarak, sınırlı alanda sınırları zorlama niyetiyle hazırlanmış olmaları isteniyor. Festival programı en az 3, en fazla 15 dakika süreli kısa oyunlardan seçilecek.
Katılımcılar, var olan ya da kendilerinin oluşturduğu (sözlü–sözsüz) metinlerle festivale başvurabilirler. Katılımcıların, kendilerini tanıtan bir tanıtım dosyası, performans metni-sinopsisi, oyunun tanıtım yazısı ve ihtiyaç duydukları teknik ekipman listesi ile birlikte 1 Mart 2011 tarihine kadar İBB Şehir Tiyatroları Kerem Yılmazer Sahnesi Genç Tiyatro'ya başvurmaları gerekiyor.


Ayrıntılı bilgi için:
[email protected],
[email protected]
Tel: 0216 492 90 88


ARŞİV