Genç okurlara kitap önerileri

Yarıyıl tatilinde genç okurların keyifle okuyacağı kitaplardan küçük bir seçki hazırladık

13 Nisan 2023 - 08:26

NOEL ŞARKISI

Her yaştan okurun severek okuduğu usta yazar Charles Dickens’in “Noel Şarkısı” kitabı Celâl Üster çevirisiyle genç okurlarla buluştu. Cimri, huysuz bir ihtiyar olan Ebenezer Scrooge, Noel arifesinde üç hayalet tarafından ziyaret edilir. Geçmişin, şimdinin ve geleceğin hayaletleriyle kendi yaşamında manevi bir yolculuğa çıkan Scrooge, geçmişi geçmişte bırakmayı ve Noel neşesini kucaklamayı nihayet öğrenecek midir?

Yazar: Charles Dickens

Yayınevi: Can Çocuk

Sayfa:123

ZAMAN TAŞI

Demet Ekmekçioğlu’nun geçtiğimiz aylarda küçük okurlarla buluşan üçüncü çocuk kitabı Zaman Taşı, taşın aynı zamanda insanın hikâyesini anlatıyor. Çünkü insanlığın öyküsüyle taşın öyküsü yan yana yürüyor. Taş yüzyıllar içinde kayadan yuvarlanıp tekerlek oldu. Değirmende kullanıldı, oyunlara karıştı. Taşı taş üstüne koyanlar da oldu, taş üstünde taş bırakmayanlar da...

Yazar: Demet Ekmekçioğlu

Resimleyen: Ayça Tuba Sancar

Yayınevi: Kırmızı Kedi Çocuk

Sayfa: 32

ÖNCE OKULLAR KAPANDI

“Önce Okullar Kapandı” yaşamı savunmanın gerekliliğini anlatırken okulların sadece bina olmadığını hatırlatıyor.  Genç okurları dağların, ormanların, derelerin, köy okullarının yaşaması için direnen insanlarla tanıştıran kitap Bir köyün elinden okulu alındığında orada yaşayanlar neler hisseder? Okulsuzluğun sonuçları nereye varır? sorularına da cevap arıyor
Yazar: Şafak Okdemir

Yayınevi: Çınar Yayınları

Sayfa:184

KÜÇÜK TOPLAYICININ BÜYÜK YOLCULUĞU

Küçük Toplayıcının Büyük Yolculuğu, küresel iklim krizinin olumsuz etkilerine maruz kalan çocukları daha yaşanabilir bir gelecek inşa etmek için dayanışmaya çağırıyor.

Bilge, Duygu ve Kahraman, gizemli geçitten geçerek kasaba ahalisiyle birlikte kendilerini bir bilinmeyenin tam ortasında bulurlar. Geçmişte ya da gelecekte, başka bir gezegende veyahut dünyamızın henüz bozulmamış bir köşesinde... Yeni bir düzen kurabilmeleri içinse pek çok keşif yapmaları gerekiyor. Peki ama, sessizce işgal ettikleri bu tekinsiz yerde ya yalnız değillerse? Üç kafadar için kolları sıvama ve bir çözüm planı geliştirme vakti.

Geçmişin sahipleriyle geleceğin koruyucularını tabiatın kalbinde buluşturan macera, okuruna çevre farkındalığı yaratmayı amaçlıyor.

Yazar: Sinan Yaşar

Yayınevi: TUDEM Yayınları

Sayfa:96

KUŞLARA FISILDAYAN KIZ

Doğa sevgisi ve çevre duyarlılığı üzerine yazılan kitaplardan biri de Kuşlara Fısıldayan Kız. Doğanın seslerini, söylediklerini dinleyip, kuşlara yol arkadaşlığı yapan Kora’nın ve arkadaşı Mori’nin hikâyesini anlatan kitap küçük okurları heyecanlı bir yolculuğa çıkarıyor.

Sara Şahinkanat’ın doğa sevgisi ve çevre duyarlılığı üzerine yazdığı bu merak uyandıran hikâyeye Hüseyin Sönmezay resimleriyle eşlik ediyor.

Yazar: Sara Şahinkanat

Yayınevi: Yapı Kredi Yayınları

Sayfa:40

 


ARŞİV