Genç öykücülere çağrı

Usta öykücü Zeynep Cemali anısına düzenlenen, genç öykü yazarlarının katılabildiği Zeynep Cemali Öykü Yarışması’nın son başvuru tarihi 22 Mayıs

26 Nisan 2023 - 13:29

Zeynep Cemali’nin anısını yaşatmak amacıyla yapılan öykü yarışması başvuruları sürüyor. Yarışmanın bu yılki teması Cumhuriyet’in 100. yılına özel “Sevinç” olarak belirlendi.

Günışığı Kitaplığı tarafından düzenlenen ve 13 yıldır Türkiye’nin genç öykü hafızası hâline gelen yarışmaya 6, 7 ve 8. sınıf öğrencileri katılabiliyor. Yazarın kitaplarından seçilen bir cümlenin kılavuzluk ettiği yarışmanın bu yıl kılavuz cümlesi, Ballı Çörek Kafeteryası kitabından: “Atışmalara şen kahkahalar eklendi” olarak belirlendi. Bu yılki seçici kurulda Aslı Der, Başar Başarır, Haydar Ergülen, Irmak Zileli ve Dr. Müren Beykan’ın yer aldığı yarışmaya son başvuru tarihi 22 Mayıs 2023.

Ödül almaya hak kazanan öyküler, 2023 yılının eylül ayı içinde gunisigikitapligi.com web adresinde ilan edilecek ve Zeynep Cemali Edebiyat Günü’nde gerçekleşecek törende ödüllerini usta edebiyatçıların elinden alacak.

Yarışma katılım koşulları ve ayrıntılı bilgi için https://gunisigikitapligi.com/projeler/zeynep-cemali-oyku-yarismasi/


ARŞİV