Gençlik Sanat'tan keyifli yıl sonu gösterileri!

Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi, 2021-2022 yılı eğitim yılını, 25- 26 Haziran günlerinde gerçekleştirdiği yıl sonu gösterileriyle tamamladı

29 Haziran 2022 - 21:56

Kadıköylü gençlerin kültür ve sanatla buluşma noktası olan Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi, dramadan piyanoya, yan flütten kemana, gitardan latin danslarına kadar geniş bir kurs yelpazesine sahip. Merkez'de eylül ayında başlayan, hem online hem de yüz yüze devam eden eğitim dönemi haziran ayında bitti.

Hem eğitmenlerin hem de kursiyerlerin yıl boyunca verdikleri emek, yapılan yıl sonu gösterileriyle taçlandı. Gençlik Sanat Merkezi'nde 25- 26 Haziran günlerinde gerçekleşen yıl sonu gösterilerinde, kursiyerlerin ailelerinin yaşadığı mutluluk da  görülmeye değerdi.

“VERİMLİ BİR DÖNEM GEÇİRDİK”

Gençlik Sanat Merkezi yan flüt eğitmeni Fazilet Polat, yıl sonu gösterisinde duygu ve düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Pandemiden kaynaklı iki yıl uzaktan eğitimden sonra yüz yüze eğitime geçmek çok verimli oldu. Hepimiz özlemiştik ve ihtiyacımız vardı. Hep heyecanımız var. Müzik ile heyecan yan yana güzel bir ikili. Öğrencilerim Cansel ve Esma ile çok çalıştık. Onların gelişimini görmek mutluluk verici. Öğrenciyken öğretmenlerim bana piyano ile eşlik ederlerdi. Bu beni çok mutlu ederdi. Şimdi ben de gösteride piyanoda öğrencilerime eşlik ettim. Çok güzel bir duygu.”

“HAYALİME GENÇLİK SANAT'TA KAVUŞTUM”

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Uluslararası Tıp Fakültesi öğrencisi Cansel Demirel, “Ortaokuldan beri yan flüt çalmayı çok istiyordum. Hep içimde kalmıştı. Üniversitede bu hayalime kavuştum. Gençlik Sanat Merkezi'ne gelen arkadaşlarım vardı. Yan flüt için kurs araştırdım. Gençlik Sanat ilk tercihim oldu. Fazilet hocamızla çok çalıştık,  güzel bir dönem geçirdik. Hem online hem de yüz yüze eğitim aldım. Hocamızın özverisiyle yan flüt çalmayı başardım. Artık ben de yan flüt çalıyorum.” dedi.

“MÜZİK BERABERLİKTİR”

“Bir yıl çok güzel ve keyifli geçti. Öğrencilerimin yüzünü görünce mutlu oluyorum.” diyen keman eğitmeni Batuğhan Çakmak, “Keman çalmayı severek öğretiyorum. Müzik beraberlik demektir. O yüzden birlikte çalmalarını önemsiyorum. Çalamayan arkadaşına destek olurlar. Bugün hep beraber olduk. Piyano ile eşlik ettim. Onlarla çalmaktan keyif alıyorum. Önümüzdeki eğitim dönemini de çok güzel geçireceğiz.” dedi.

“PİYANO ÇALMAYI ÖĞRENDİM”

Gençlik Sanat Merkezi'nde piyano eğitimi alan Maral Kaplan da düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Üsküdar Üniversitesi'nde Psikoloji bölümü öğrencisiyim. Piyano çalmayı hep istedim. Belediyeye yakın panolarda merkezin reklamını gördüm. Hemen merkeze gittim. Beni çok güzel karşıladılar. Piyanonun tuşlarına dokunduğumda doğru enstrüman olduğunu anladım. Burada çalmayı öğrendim. Çok mutluyum. Öğretmenimizle birlikte güzel bir yıl geçirdik. Seneye de devam edeceğim. ”


 


ARŞİV