Gençlik Sanat İKİ YAŞINDA!

Sanatın ve kültürün önemli adreslerinden biri haline gelen Gençlik Sanat Merkezi, ikinci yaş coşkunu kursiyerlerle birlikte yaşadı

01 Kasım 2018 - 12:10

Kadıköy Belediyesi’nin 2016 yılında bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği, buluşmanın, kaynaşmanın ve eğitimin noktası haline gelen Gençlik Sanat Merkezi, 26 Ekim Cuma günü ikinci yaşını kutladı. Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ile Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcıları da Gençlik Sanat Merkezi’nin bu mutlu gününde kursiyerleri ve merkez çalışanlarını yalnız bırakmadı. Kutlama çerçevesinde kursiyerler türküler ve şarkılar seslendirdi; enstrümanlarıyla dinletiler sundu;  drama ve dans gösterisi yaptı.

“CUMHURİYET’İN ÖZÜ SANATTIR”

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, ikinci yaş kutlamasında yaptığı konuşmasına merkezin yapımında emek veren ve çalışan herkese çok teşekkür ederek başladı. Başkan Aykurt Nuhoğlu,  Kadıköy Belediyesi olarak kamu arazilerinin satılmasını engellemeye çalıştıklarının altını çizip, konuşmasına şöyle devam etti; “Bu alanların kültür, sanat, sağlık ve spor alanları olmasını istiyoruz. Cumhuriyet’in özü sanattır ve geleceği tasarlamaktır. Sanat hayatımızdaki önemli kararları sağlıklı bir şekilde vermemizi sağlar. Bizi mutlu ve huzurlu eder. Buradaki kurslara gelen kişiler gittikleri yerlere güzellikleri taşıyacaklar.”

“ÇOCUK SANAT’I KUCAKLIYOR”

Gençlik Sanat Merkezi Genel Sanat Yönetmeni Yücel Canyaran da merkez hakkında bilgiler paylaştı. Gençlik Sanat Merkezi’nin Çocuk Sanat Merkezi’nin tamamlayıcısı olduğunu dile getiren Genel Sanat Yönetmeni Yücel Canyaran,  “Kadıköy Belediyesi, Çocuk Sanat Merkezi’nde sanat eğitimi alan çocukların 13 yaşından sonra da sanat eğitimine ara vermeden devam edebilmesi ve eğitimin pekiştirilmesi amacıyla Gençlik Sanat Merkezi’ni kurdu. Burası tarihi bir konak, tarihin içinde gençleri ve kendisini genç hissedenleri sanatla buluşturması çok değerli.” diye konuştu.

ÜCRETSİZ VE GENİŞ YELPAZEDE KURSLAR

Yücel Canyaran Gençlik Sanat Merkezi’nin açıldığı tarihten bu güne  kadar yoğun talep görmesinin nedenlerini de şöyle açıkladı; “Geniş bir yelpazeye sahip olan eğitim programı içerisinde yer alan kurslar ücretsiz veriliyor. Çalgı dersleri birebir özel niteliğinde gerçekleşiyor. Sadece Kadıköylülere hizmet vermiyor. Sultanbeyli’den ve Büyükçekmece’den de gelenler var. Haftanın yedi günü saat 10.00’da başlayan eğitimler saat 23.00’e kadar devam ediyor.” Kutlama, yapılan konuşmaların ve sunulan gösterilerin ardından merkezin eğitmenleri tarafından bu sene bestelenen Gençlik Sanat Merkezi şarkısının hep bir ağızdan söylenmesiyle son buldu.

NELER YAPILIYOR?

Kadıköy Belediyesi’nin sosyal belediyecilik ilkesi ile hayat verdiği merkezlerden biri olan Gençlik Sanat Merkezi’nde uzman eğitmenler tarafından çalgı, solfej, ses eğitimi, dans, yaratıcı drama gibi alanlarda dersler veriliyor. Ayrıca toplu halde atölye çalışmaları yapılıyor.

Gençlik Sanat Merkezi’nde kursiyerler çalgı eğitimi kapsamında keman, bağlama, vurmalı çalgılar (grup dersi),  ney, viyola, viyolonsel, piyano, ses eğitimi, akordeon, gitar, yan flüt ve klasik kemençe kursu alıyor. Dans dersleri içerisinde ise Salsa, Bachata, Cha Cha, Merenge, Slow, Rumba, Vals, Tango, Sirtaki ve Zeybek yer alıyor.

Merkezde toplu halde yapılan çalışmalar da şöyle sıralanabilir: Sinema Yoluyla Felsefe ve Psikoloji Atölyesi, Ahşap Çalgı Bakım Atölyesi, Felsefe ile Edebi Metin Çözümleme Atölyesi, Mitolojik Düşünce ve Felsefe Atölyesi, Senaryo Yazarlığı Atölyesi, Tiyatro Metin Yazarlığı Atölyesi, Fotoğrafçılık Atölyesi, Beden Farkındalığı ve Yaratıcı Hareket Atölyesi, Acıbadem Mahallesi Korosu.


ARŞİV