Gergin Bekleyiş’ten ikinci albüm

Alternatif rock grubu Gergin Bekleyiş, ilkbaharda yayınlanan ikinci albümleri “Başucunda Bir Bulutla”nın lansman konserini Kadıköy’de verecek. Grup, 27 Ekim Pazar akşamı 21.00’de Nayah’ın sahnesinde olacak.

22 Ekim 2019 - 12:48

Zeki Dizdar (gitar/vokal), Ömer Faruk Dizdar (back vokal), Gökay Geçgel (lead gitar), Mehmet Kemal Ülkenciler (davul) ve Emre Doğan’dan (bas gitar) oluşan grubun temelleri 2017 Nisan’ında atıldı. Gergin Bekleyiş, 2018 Nisan ayında “Plütonik Aşk” isimli ev yapımı tadında 6 şarkıdan oluşan ilk albümünü çıkardı. 2018 yılını yeni albümde yer alacak olan “Bu Gezegen Benimki Değil” isimli şarkı ve şarkıya çektikleri ilk klipleriyle kapayan grup, 2019 Şubat ayında da yine yeni albümden ikinci single çalışması olan “O Zaman Dans” şarkısını yayınladı. 3 Mayıs’ta ikinci albümleri olan “Başucunda Bir Bulutla” dijital platformlardaki yerini aldı.

“500 DİNLEYİCİ OLSA YETER”

Fenerbahçe Lisesi yıllarında müzikle ilgilenmeye başlayıp ve yıllar içinde edebiyat ve müzik alanında çeşitli projelerde yer alan Zeki Dizdar ve Ömer Faruk Dizdar’ın; 90’ların rock ve grunge müziğinin yanı sıra Kesmeşeker, Rashit gibi gruplardan ilham alarak kurdukları grupla, Şubat 2018’de röportaj yapmıştık. Dizdar kuzenler, ‘beste grubu’ olduklarını belirterek,  müzik dünyasındaki hedeflerini “Her konserimize gelmek isteyen 500 kişilik kemik bir dinleyici kitlesi olsa yeterli…” sözleriyle özetlemişti. Zeki Dizdar, grubun ilginç adının hikâyesini de şöyle anlatmıştı; “Geçtiğimiz yaz Ömer’le isim arayışına girip tam tıkandığımız anda Ömer’in eşi Gamze ‘Gergin Bekleyiş’ dedi. Bir sessizlik oldu ve içimizden arka arkaya söylemeye başladık. Bir dakika sonra evet grubun adı Gergin Bekleyiş dedik. Sonradan fark ettik ki hayata karşı olan duruşumuzu da anlatıyordu aslında, hepimiz biraz içe dönük insanlarız.”

Kadıköylü olan Gergin Bekleyiş ekibi, son dönemde açılan mekânlarla birlikte Kadıköy’ün özellikle rock müziğin kalbi olma yolunda ilerlediğini ifade etmişti.


ARŞİV