Gezen ve Çoruh’a ödül

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği'nden Kadıköy'e iki tiyatro ödülü geldi

03 Nisan 2018 - 13:33

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği (TEB) üyelerinin, 2017-2018 sezonunda sahnelenen tiyatro oyunları arasında belirlediği 2018 TEB Ödülleri’nin sahipleri, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde açıklandı. Birlik, Yılın Oyunu Ödülü’nün Pürtelaş Tiyatro yapımı “Martı”ya, Yılın Kadın Oyuncusu Ödülü’nün Nezaket Erden’e, Yılın Erkek Oyuncusu Ödülü’nün Murat Akkoyunlu’ya, Yılın Yerli Oyun Yazarı Ödülü’nün Aysel Yıldırım ve Duygu Dalyanoğlu’na ve Prof. Dr. Zehra İpşiroğlu’na verileceğini duyurdu.

KADIKÖY’E 2 ÖDÜL

TEB Özel Ödülü ise bu yıl, “tiyatro salonlarının vahşice yok edildiği günümüz ortamında maddi manevi riskler alarak İstanbul’a klasik tiyatro mimarisini vefa örnekleriyle getirerek büyük bir özveriyle yeni bir tiyatro kazandırdığı, tutarlı ve başarılı bir repertuar sunduğu için” Şevket Çoruh’un sahibi olduğu Kadıköy’deki Baba Sahne’ye veriliyor. 2018 TEB Onur Ödülü’ne de, “içinde yaşadığımız karanlıktan payını alan tiyatro dünyasında ödünsüz tutum sergilemesi, kendine yapılanlar karşısında dik duruşunu koruması, sanat dünyamıza çok sayıda sanatçı kazandıran, yine Kadıköy’de bulunan MSM’yi kurması ve her şeye karşın yaşatmasından dolayı” Müjdat Gezen layık görüldü.

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin düzenlediği 2018 TEB Ödülleri, Nisan ayında İstanbul ve Ankara’da yapılacak törenlerle sahiplerine verilecek.

EN ‘BABA’ ÖDÜLLER

Öte yandan Şevket Çoruh’un büyük emeklerle İstanbul’un kültür sanat hayatına kazandırdığı Kadıköy’deki tiyatrosu Baba Sahne, 1. yaşını 1 Nisan akşamı ünlü sanatçıların katılımıyla kutladı. Gecede, her yıl aynı tarihte Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencileri tarafından tiyatro alanında verilen Savaş Dinçel Ödülleri de 11. kez sahiplerini buldu. En İyi Oyun Yazarı seçilen Yunus Emre Gümüş, ödülünü Özen Yula’dan alırken; En İyi Yönetmen seçilen kazanan Yıldıray Şahinler’e ödülünü Gülriz Sururi takdim etti. En İyi Kadın Oyuncu ödülüne layık görülen Sumru Yavrucuk oyunu nedeniyle geceye katılamazken, Yavrucuk adına ödülünü, Günay Karacaoğlu, Erkan Can’ın elinden aldı. Bahtiyar Engin’e ise En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Tilbe Saran verdi. Baba Sahne tarafından verilen “En İyi Seyirci” ödülünü ise usta oyuncu Meral Çetinkaya’ya Şevket Çoruh takdim etti.

 (fotoğraf bilgisi:  Müjdat Gezen, İsmail Dümbüllü’nün kendisinde bulunan fesini, Baba Sahne’nin açılış töreni sırasında eski öğrencisi Şevket Çoruh’a devretmişti.)


ARŞİV