GitarCafe’de sürpriz yenilikler…

Dünya müziğinin Kadıköy’deki ev sahibi GitarCafe’nin müzik dolu serüveni 17 yılında yeniliklerle zenginleşiyor

15 Kasım 2017 - 16:50

Kadıköy’ün nadide müzik merkezlerinden olan GitarCafe, bu yıl 17. yaşını sürprizlerle kutluyor. Bundan 15 yıl evvel müzisyen Onok Bozkurt’un gitar dersi vermek amacıyla açtığı bu mekân, aradan geçen onca yılda pek çok ekonomik kriz atlattı, devir işlemleri yaşadı. Ama kaliteli müzikten hiç taviz vermedi. Adeta bir müzik üretim merkezi haline gelerek, sahnesinde yerli ve yabancı onlarca müzisyeni, sıcak ortamında ise binlerce seyirciyi ağırladı.

YENİ DÖNEM BAŞLIYOR

Bu samimi müzik evi yeni yaşında yeni bir dönüşümün eşiğinde. Mekanın kurucusu Bozkurt, “Burası 17 sene boyunca misyonunu sürdürmeyi başardı. Bu devamlılığı sağlama konusunda teşekkür edilmesi gereken sanatçısından çalışanına, destekçisinden dinleyicisine dek o kadar çok isim var ki... Bunlardan bazılarına bin 500 kişilik sanatçı listemizde, bazılarına ise duyurularımızın satır aralarında rastlayabilirsiniz. Ancak bu sene önemli bir dönüm noktası oldu bizim için: Yaz başında ilk defa açık bir yardım çağrısı yaptık. Bu çağrıya gelen destek bizim için o kadar anlamlı ve değerliydi ki, hem ekonomik açıdan bizi çok zorlayan yaz dönemini atlatmamızı hem de yeni bir atılım yapmak için ihtiyaç duyduğumuz motivasyonu sağladı. Bu çağrımıza destek veren herkese ve bugüne dek yanımızda olan tüm dostlarımıza sonsuz teşekkürler ediyoruz. Bu destekten aldığımız güçle bu ayın 18’inde yeni bir döneme yelken açıyoruz’’ dedi.

İSİM DEĞİŞİYOR

 Peki nedir bu yenilikler? Öncelikle mekânın ismi 18 Kasım’dan itibaren “GitarLive” olacak. “Meraklısına Bi’ Dünya Müzik” mottosunu taşıyacak olan bu yeni isimli mekân, kalite ön koşuluyla, müziğin her türlüsüne sahne açıp tüm dünya kültürlerini kapsayacak. Sanatçıyla izleyicinin bir ev sıcaklığı ve samimiyetinde iç içe olduğu ve dolayısıyla iletişimin en yüksek düzeyde tutulduğu bir mekân olan GitarLive’da; “Müziği yaşatmak sadece konserler, etkinlikler ve kayıtlar ile olmaz. Bu kültürü başkalarına, gelecek kuşaklara da taşımak gerekir” düşüncesinden hareketle, ustalar ile öğrencilerin bir araya getirileceği müzik atölyeleri düzenlenecek.

KONSERLER CANLI YAYINLANACAK

GitarLive’daki konserlere katılım, kısıtlı olan mekânın ölçülerinde ve ulaşılabildiği oranda oluyor. Bu engeli ortadan kaldırıp daha çok kişiye ulaşmak adına konserler internetten canlı olarak yayınlanacak. Çağın teknolojik imkanlarından yararlanarak kaliteli bir yayın akışı ve simültane sosyal medya paylaşımlarıyla izleyicinin etkinliğin içinde hissettirilmesi kurgulanıyor. Yılda 100’ün üzerinde konsere yer veren GitarLive, bu konserler canlı olarak internetten yayınlanacak. Ayrıca konserlerden alınacak kayıtlardan derleme CD’ler yayınlanacak, sahne arkası sohbetleri ve bazı atölyelerin video arşivi oluşturulacak. Alt yapısını 17 senelik GitarCafe deneyiminden alan GitarLive projesi, doğup büyüdüğü topraklardan başlayarak başka ülkelere de yayılmayı hedefliyor.

YENİ DÖNEM, İLK KONSERLER

Bu yeni dönemin ilk konserini GitarCafe’yi evi gibi benimsemiş gruplardan biri olan ve yardım çağrısına önemli destek veren Güz Kumpanyası verecek. Konser 18 Kasım Cumartesi gecesi saat 21.00’de yapılacak. İkinci konserde de kardeş kurum olan Kadıköy merkezli Gürcü Sanat Evi Çok Sesli Korosu sahnede olacak. Bu konser 19 Kasım Pazar günü saat 20.00’de yapılacak.


ARŞİV