Gitmek: Dünden önce yarından sonra

Tiyatro Antre, yeni oyunu “Gitmek” ile Kadıköy Livingroom Sahne’ye konuk oluyor.

06 Şubat 2014 - 09:53

Tiyatro Antre, yeni oyunu “Gitmek” ile mutluluğun ve hüznün birbirine karıştığı, tüm seçimlerin bir vazgeçişe dönüştüğü hayatlarımızda, bazen kendimizi içinde bulduğumuz dayatmaları ya da kaçamadığımız gerçekleri, sanatın penceresinden bize bir kez daha gösteriyor.
Oyuna dair “Gitmek yenilmek değildi, kazanmak da. Belki zamanın içinde bir eylemdi, hepsi bu” denilen açıklamada şu ifadelere yer veriliyor: “Her gün düne uyandığımız bu hayatta birbirinin izdüşümü olan günler arsızca tekrarlar kendilerini. Ömer de yine böyle bir sabahta düne açtı gözlerini. Ancak o gün ne düne benzedi ne de yarını aynı kaldı... Dört farklı hayatın gölgelerinin kesişeceği o gün, duvarlarına yalnızlık savrulmuş o evde yaşanacaklar bizi nereye götürecekti? Amansız hesaplaşmalar, içimizde büyüttüğümüz korkular ve vazgeçmişliklerimiz. Hepsinin bir köşeye serpiştiği o evden gidenler mi kazandı yoksa kalanlar mı?”
Tolga Polat’ın kaleme aldığı ve yönetmenliğini üstlendiği “Gitmek”; Bertan Çalışkan, Hacer Torlak Akyürek, Özay Özgüler ve Sibel Salihoğlu ile Kadıköy-Livingroom Sahne’de perde açmaya devam ediyor.
Oyun 12, 19, 26 Şubat Çarşamba saat 21.00’de, 16 Şubat Pazar 17.00’de Kadıköy Living Room Sahne’de izlenebilir.

ARŞİV