Gökçebağ adına yarışma

Kadıköylü ressam Yalçın Gökçebağ adına düzenlenen resim yarışmasına başvurular sürüyor

09 Temmuz 2024 - 14:43

Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan olan ressam Yalçın Gökçebağ adına bir resim yarışması düzenleniyor. Görsel sanatlar alanında eser veren sanatçıları desteklemek ve sanat ortamına yeni eserler kazandırmak amacını taşıyan yarışma,  Seçici Kurul Üyeleri ile Seçici Kurul Üyeleri'nin birinci derece yakınları dışında, yarışmanın son başvuru günü olan 30 Eylül 2024 itibariyle 18 yaşını doldurmuş ve 40 yaşından gün almamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına açık. 

TEMA SERBEST, BAŞVURU ÇEVRİMİÇİ

Serbest temalı yarışma için katılımcılar, kendi anlatım biçimlerine uygun her türlü teknik ve malzemeyi kullanmakta ve yeni yaklaşımlar önermekte serbestler. Ancak eserlerin dayanıklı malzemeden üretilmesi öneriliyor.  Yarışma başvurusu; online başvuru sistemine göre yapılacağından, başvuru sürecinde, başvuru eserlerine ilişkin alternatif hiçbir gönderi (e-posta, kargo, posta, kurye, elden teslim vb.) kabul edilmeyecek.a

Doç. Dr. Fırat Sayıcı'nın organize ettiği yarışmanın jüri başkanlığını Yalçın Gökçebağ üstlenecek. Gökçebağ başkanlığındaki jüride Prof. Dr. Kıymet Giray, Prof. Fevzi Karakoç, Prof. Veysel Günay, Prof. Zahit Büyükişleyen, Prof. Özlem Üner, Dr. Öğr. Üyesi Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Resul Aytemür ve Mahir Güven gibi isimler yer alacak.  Seçici Kurul; ön değerlendirmeyi 2024 yılı Ekim ayı içerisinde çevrimiçi ortamda yapacak; nihai değerlendirmeyi ise koşulların uygun olması halinde; toplama merkezine gönderilen eserler üzerinden yaparak başarı ödülüne ve sergilenmeye değer görülen eserleri belirleyecek. 

1.’YE 100 BİN TL

Yarışmanın Ekim ayında düzenlenecek ödül töreninde birinciye 100 bin, ikinciye 50 bin, üçüncüye ise 25 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca ilk 10’a giren eserler 15 gün boyunca İstanbul’da bulunan bir galeride sergilenecek.  Sergilenmeye değer görülecek eser için (ilk üçe giremeyen toplam en fazla 10 eser) Katılım Belgesi verilecek. Yarışma sonuçları, web sitesinden duyurulacaktır. Katılımcılar yarışmaya çevrimiçi (online) başvuru sisteminden 01 Haziran – 30 Eylül 2024 tarihleri arasında www.yalcingokcebag.net adresi üzerinden başvuru yapabilecekler.

“GENÇLERİN KATILIMINI BEKLİYORUZ”

3 Haziran Pazartesi akşamı Nişantaşı’nda yapılan lansmanda konuşan Yalçın Gökçebağ, şimdiye dek birçok yarışmada jüri üyeliği yaptığını anımsatarak, kendi adına düzenlenen bu yarışma için çok heyecanlı olduğunu söyledi. Türkiye’deki resim yarışmalarının tarihinin Atatürk dönemine kadar dayandığını, devlet resim heykel sergi yarışmalarıyla günümüze kadar devam ettiğini anlatan Gökçebağ, 1960’lı yıllardan sonra, özel kuruluşlar da gençleri desteklemek için resim yarışmaları açmış oldukları bilgisini paylaştı. Gökçebağ,resim yarışmaları ressamların oluşumundaki en önemli merhale olduğunu vurgulayarak, “Bize büyüklerimiz hiç resim yap demedi, aksine resim yapma dersine çalış dediler. Ben çeşitli yarışmalarda jüri üyeliği yaptım, ödüller kazandım. Şimdi de jüri arkadaşlarımızla birlikte gençler için bir resim yarışması tertip etmek istedik. Çünkü gençler bizim geleceğimizdir. Ben bu günleri gördüğüm için mutluyum, şükrediyorum. Bu yarışmayı bir teşvik olarak yapıyoruz. Gençlerin bolca katılımını bekliyoruz.” çağrısını yaptı.

 Kadıköy Belediye Başkanı Mesut Kösedağı, geçtiğimiz günlerde Gökçebağ’ın Kadıköy’de bulunan atölyesine  ziyarette bulundu. Kösedağı, sosyal medya hesabında “Ülkemizin önemli ressamlarından olan Yalçın Gökçebağ’ın resim atölyesini Veysel Günay, Mahir Güven, Resul Aytemur, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Sunay Akın ve Zait Büyükişleyen ile birlikte ziyaret ettik.” açıklamasını yaptı.

 


ARŞİV