Grafik Tasarımın Geleceği, Doğuş'ta konuşuldu

Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi ‘Grafik Tasarımın Geleceği’ başlıklı 1. Uluslararası Grafik Tasarım Sempozyumu’nu, 22–23 Kasım 2012 tarihlerinde üniversite kampüsünde gerçekleştirdi.

28 Kasım 2012 - 10:53

Sempozyumun açılış konserini Marmara Üniversitesi Müzik Bölümü öğretim üyelerinden piyanist Hyun Sook Tekin verdi. Oturumun birinci kısmında konuşmacı olarak İtalya, Milano di Technico Istituto Graphica Institution’dan öğretim üyesi Doç. Dr. Sergio Olivotti, Eskişehir Anadolu Üniversitesi Grafik Bölüm Başkanı Prof. Tevfik Uçar ve grafik tasarımcı Esen Karol yer aldı.

İkinci oturumda Makedonya Üsküp Müzesi Direktörü ve Makedonya Fon Üniversitesi Multimedya ve Tasarım Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Laze Tripkov, Mimar Sinan Üniversitesi Grafik Bölüm Başkanı Prof. Ayşegül İzer, Puck Communication Reklam Ajansı Yaratıcı Direktörü Haluk Erkmen konuştu, oturumların moderatörlüğünü ise Öğr. Gör. Duygu Beykal İz yaptı. Üçüncü oturumda Macaristan, West Hungary Üniversitesi öğretim üyesi, dünyaca ünlü grafik sanatçısı Prof. İstvan Orosz, İngiltere Leeds Üniversitesi, School of Design öğretim üyesi Dr. Paul Wilson ve Grey Reklam Ajansı yaratıcı direktörü Engin Kafadar ile Yeditepe Üniversitesi Grafik Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Gürbüz Doğan Ekşioğlu konuşmacı olarak katıldılar, oturum başkanlığını ise fakülte dekanı Prof. Nazan Erkmen yaptı. Günün en dikkat çeken etkinliği dünyaca ünlü grafik tasarımcıları İstvan Orosz ve Sergio Olivotti’nin afiş sergisiydi. İstvan Orosz Afiş Sergisi 22 Aralık’a kadar Doğuş Üniversitesi H Blok Fuaye Alanında, 1-15 Ocak 2013 tarihleri arasında da Cemal Reşit Rey Sanat Galerisinde görülebilecek. Sergio Olivotti’nin Afiş Sergisi ise 22 Kasım-7 Aralık 2012 tarihleri arasında Doğuş Üniversitesi K Blok Fuayede grafik meraklılarını bekliyor.
 

ARŞİV