Öğrenciler, tiyatrocularla buluşacak

Kadıköy’de 30 Nisan’da ücretsiz olarak yapılacak Tiyatro Zirvesi’nde, üniversite öğrencileri soracak, tiyatro insanları cevaplayacak

25 Nisan 2018 - 15:40

Sanat kurumları ile seyirci arasında köprü kuran kültür sanat portalı Kumbaravan, Kadıköy’de “Tiyatro Zirvesi” düzenliyor.

Kumbaravan bünyesindeki sosyal girişimlerden olan ÜniKumbaravan’ın organize ettiği zirve, 30 Nisan Pazartesi günü 09.30 – 18.30 saatleri arasında Tasarım Atölyesi Kadıköy’de yapılacak. Aralarında Behzat-Süheyl Uygur’un da bulunduğu 12 tiyatro insanının katılacağı etkinlikte, tiyatro nedir, tiyatro atölye çalışması, geçmişten günümüze tiyatro, İzmir ve Ankara’da Tiyatro ile doğaçlama tiyatro konularında 5 panel gerçekleştirilecek.           

SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYIN

Kumbaravan’ın kurucusu, oyuncu Şivan Adalı, “Birçok üniversitenin kendi kampüslerinde yapılmasını istemesine rağmen Tiyatro Zirvesi’nin ortak bir alanda yapılmasının daha iyi olacağı düşünüldü. Bu nedenle öğrencilerin 7/24 kullanabildikleri ve yoğun ilgi gösterdikleri Tasarım Atölyesi Kadıköy’ü seçtik. Hiçbir paydaştan ve öğrencilerden katılım için ücret talep edilmeyeceği gibi sürecin hiçbir kısmında gelir elde edilmesi söz konusu olmayacak. Instagram ve Facebook üzerinden canlı yayın yapılarak toplamda 1 milyon öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz.” dedi.

Zirvede 150 kişilik öğrenci grubunun yer alacağını anlatan Adalı, “Tüm Türkiye’den başvuru alacağız ve yurdun dört bir yanından öğrencilerin katılımını sağlayacağız. Bu şekilde daha bilinçli bir katılımcı ve soru kalitesinin olmasını amaçladık. Zirve boyunca sorulan tüm sorular not alınarak başta araştırma yapmalarını teşvik etmek amacıyla akademisyenlere sonrasında tüm sanat paydaşlarına gönderilerek bilgi sahibi olmaları sağlanacak.” bilgisini verdi.

 Zirveye ait program ve bilgiler: https://kumbaravan.com/uni/tiyatrozirvesi


ARŞİV