Öğrencilerin yıl sonu sergi açıldı

Ahmet Sani Gezici Lisesi’ndeki geleneksel yılsonu resim sergisi, 30 Haziran’a kadar açık kalacak.

20 Haziran 2013 - 13:11

Kadıköy Acıbadem’deki Ahmet Sani Gezici Lisesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği yılsonu resim sergisi, 6 Haziran Perşembe günü gerçekleştirildi.

“Peyzaj ve Çiçek” temalı serginin açılışını Kadıköy Kaymakamı Birol Kurubal ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferşat Ayar yaptı. Resim öğrencilerinin 2012-2013 Eğitim-Öğretim yılı içerisinde yaptığı tablolardan oluşan serginin açılışına, veliler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Erdoğan Akkaya açılışta yaptığı konuşmada, resim öğretmenleri Mehtap Toplu Yıldız, Orhan Benli ile sergide emeği geçen öğrencilere teşekkür etti. Akkaya, daha sonra resim öğretmenleri Mehtap Toplu Yıldız ile Orhan Benli’ye teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti. Ahmet Sani Gezici Lisesi Sergi ve Spor salonunda düzenlenen sergide, peyzaj ve çiçek tablolarından oluşan 33 adet büyük boyutlarda tuval üzerine yapılan yağlıboya resimler yer aldı. Açılışın ardından sergiyi gezen katılımcılar, resim öğretmenleri Mehtap Toplu Yıldız ve Orhan Benli’den sergi ile ilgili bilgi aldılar.                     Resim öğretmeleri, sergi konusunun “neden peyzaj ve çiçek” olduğu sorusunu, “Peyzaj ve çiçek tabloları, insanlara bazen yağmuru, bazen güneşi, bazen coşkuyu, bazen sevinci bazen de hüznü çağrıştırdığı için bu duyguları herkesle paylaşmak istedik” diyerek cevapladılar.
Ahmet Sanici Gezici Lisesi’nde devam eden “Peyzaj ve Çiçek” temalı sergi, 30 Haziran’a kadar açık kalacak.
 

ARŞİV