Gri duvarlar ‘'Barış''a boyandı...

Kadıköy Belediyesi Çocuk Etüt Merkezi öğrencileri, gri duvarları ‘Barış Abileri’nin resmiyle güzelleştirdi

24 Nisan 2015 - 09:46

Berivan Tanrıverdi
Kadıköy Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında renkli bir etkinliğe imza attı. Belediyenin Çocuk Etüt Merkezi’ne devam eden öğrenciler, 19 Nisan Pazar günü  Caferağa Spor Salonu önünde buluştular. Amaçları; salonun gri büyük yan duvarına, 7’den 70’e herkesin hala şarkılarını söylediği Barış Manço’nun duvar resmini (mural) yapmaktı. Belediye görevlisi abi ve ablalarının da desteğini alan çocuklar, sprey boyalarla gönüllerince duvarı ‘Barış’a boyadı.
Ayşe Nur Kurtuldu (11): 23 Nisan bizim için çok özel ve önemli bir gün, Atatürk’ün biz çocuklara bir armağanı. Bize bugünü armağan ettiği için çok mutluyuz. Barış Manço’nun da şarkılarını çok seviyorum.
Cansu Öztürk (12): 23 Nisan için çok heyecanlıyım çünkü dans gösterisi gerçekleştireceğiz. Okullarımızda etkinlikler yapacağız. Barış Manço biz çocuklar için çok değerli bir sanatçı. Onun şarkılarını çok seviyoruz.

Çikolatadan Barış Manço!
Türkiye’nin bir asırlık köklü firmalarından Elit Çikolata ve Şekerleme Sanayi A.Ş, eserleriyle halkın  gönlünde özel bir yer edinmiş olan değerli sanatçı Barış Manço'nun çikolatadan bir portresini yaptı. Çikolata ustası Ahmet Çakır'ın 10 kg çikolata kullanarak yaptığı çikolatadan portre, 17 Nisan günü Moda’daki Barış Manço Evi’ne hediye edildi. Elit Çikolata Yönetim Kurulu Üyesi Gözde Küçük,  Kurumsal Satış Müdürü Mert Engil,  Manço ailesinden Lale Manço Ahıskalı ve Batıkan Manço, Müze Sorumlusu Sırma Çelik ve Kadıköy Kültür Sosyal İşler Müdürü Simten Gündeş'in katılımıyla gerçekleştirilen kısa törende, Barış Manço'nun kültür ve sanat dünyamıza olan büyük katkıları ve unutulmaz eserlerinin yad edildi, nostalji ve çikolata dolu tatlı bir sohbet ile taçlandı. Elit Çikolata-Barış Manço Müzesi buluşmasının sonunda, sanatçının çikolatadan portresi, müzenin Şövalye Odası’na yerleştirildi. Barış Manço ve çikolata seven 7'den 77'ye ziyaretçiler çikolatadan portreyi yıl boyunca bu odada görebilirler.  

FOTOĞRAFLAR: Gürbüz ENGİN

ARŞİV