‘Görünür Görünmezler’ İstanbul’da

Aralarında İranlı sanatçıların da bulunduğu bir grup dans sanatçısı festival düzenliyor

07 Mayıs 2019 - 14:42

Bağımsız sanat topluluğu A Corner in the World, İstanbul’dan Çıplak Ayaklar Kumpanyası ve Tahran’dan Görünmez Güncel Dans Merkezi ortaklığıyla “Görünür Görünmezler” adlı bir mini festival düzenlenecek.

Güncel gösteri sanatlarında ulusal, bölgesel ve uluslararası alanda görünürlükle görünmezlik arasında salınan üç şehrin (Tahran-İstanbul-İzmir) genç üreticilerini biraraya getiren festival, Tahran’dan gelen güncel dans sanatçılarıyla İstanbul ve İzmir’deki sanatçıları buluşturup her iki şehirdeki seyirciler için çok özel buluşma alanları yaratacak. Festival, 11-13 Mayıs arasında İstanbul’da, 14-17 Mayıs arasında ise İzmir’de gerçekleşecek olan performanslar, atölye çalışmaları, söyleşiler ve film gösterimlerinden oluşuyor. Performans programı kapsamında Tahran’da yaşayan ve üreten güncel dans sanatçıları Mohamad Abbasi, Negar Esmaili, Saghar Hoseinpur ve Amir Amiri’nin 4 farklı eseri, Yeraltından Dans Kısaları film seçkisi kapsamında ise İranlı güncel dans sanatçıları Mohamad Abbasi, Davood Zare, Tanin Torabi, Amir Ali Navai ve Alireza Keymanesh’in toplam 10 adet kısa dans filmi seyirci ile buluşacak. Ayrıca İran’dan ve Türkiye’den güncel dans ve gösteri sanatları alanından sanatçıların katılacağı, deneyim paylaşımı üzerinden üç şehirdeki sanat politikalarının ve pratiklerinin tartışılacağı söyleşiler gerçekleştirilecek.

Festivalin İstanbul programı şöyle:

  • 11 Mayıs Cumartesi

15.00 Yeraltından Dans Kısaları film gösterimi/SALT Beyoğlu

17.00 Görünürlük Üzerine: Tahran ve İstanbul’da Güncel Dans Pratikleri söyleşisi/SALT Beyoğlu

20.30 Self-Concept (Negar Esmaeili) & To Be (Amir Amiri) dans performansı/Çıplak Ayaklar Stüdyosu

  • 12 Mayıs Pazar

15.00 Segmented Situation (Saghar Hosseinpour), performans ve piknik/Moda Parkı

  • 13 Mayıs Pazartesi

20.30 Nahoft, Mohamad Abbasi dans performansı/Çıplak Ayaklar Stüdyosu

(Biletler öğrenci 30 TL, tam 50 TL. [email protected] 0539 4599534.  SALT Beyoğlu ve Moda Parkı’nda gerçekleşecek etkinlikler ücretsiz)

(Fotoğraflar: Mehrdad Motejalli)


ARŞİV