GSM Tiyatro Topluluğu'ndan "Punk Rock"

Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi Tiyatro Topluluğu, “Punk Rock” oyununu sahneye koydu. Bir grup lise öğrencisinin yaşadığı sorunları anlatan oyun seyircilerden bol alkış aldı

04 Temmuz 2024 - 09:14

Kadıköy Belediyesi Gençlik Sanat Merkezi (GSM), gençlerin kültür ve sanatla buluştuğu önemli bir adres. Merkezde alanında uzman eğitmenler drama, enstrüman, ses eğitimi, dans gibi birçok alanda dersi ücretsiz bir şekilde veriyor. Merkez çatısı altında toplulukları da barındırıyor. Bu topluluklardan biri de 2022 yılında kurulan Gençlik Sanat Merkezi Tiyatro Topluluğu. Seçmeler sonucu oyuncuların alındığı, sahne derslerinin yanı sıra ses eğitimi, hareket-dans ve tiyatro tarihi dersleriyle de desteklenen Tiyatro Topluluğu, 3. oyunu olan “Punk Rock” ile izleyici karşısına çıktı.

 

 

Gençlik Sanat Merkezi’nde 29 ile 30 Haziran tarihinde sahnelenen, Barış Yalçınsoy tarafından sahneye konulan oyun, İngiltere’de özel bir okulda okuyan bir grup lise öğrencisinin ergenliğin yol açtığı sorunları, akran zorbalığını, akran zorbalığının neden olduğu gerilimi ve istenmeyen sonuçları konu ediniyor. 

Gençlerin arasında yaşanan bu gerilimde ebeveynlerin ve diğer yetişkinlerin de rolünün olup olmadığının sorusunun da sorulduğu oyuna, GSM’nin müzik öğrencileri de performansları ile renk katıyor.  

“GÜZEL BİR YERDE MUTLU OLDUĞUMUZ İŞİ YAPIYORUZ”

30 Haziran Pazar günü Gençlik Sanat Merkezi’nde oyunu izlemeye gittik. Merkez’in bahçesi cıvıl cıvıldı. Oyunun heyecanı her yeri sarmıştı. Ağaçların altında masalarda oturanlar, oyun hakkında konuşuyor, oyunun başlama saatini bekliyordu. O koşturma anında Gençlik Sanat Merkezi Tiyatro Topluluğu eğitmeni Barış Yalçınsoy ile topluluğun oyuncusu Esma Uslan ve Mete Önlem ile konuştuk.

Oyunun gençlerin yaşadığı sorunları ele alan, onların yaşına uygun bir oyun olduğunu belirten Yalçınsoy, tiyatro topluluğu hakkındaki düşüncelerini de şöyle dile getirdi: “Topluluğumuz 14 kişiden oluşuyor. Bu yaş grubu ile çalışmayı seviyorum. Onların yaşındayken kendi yaşadıklarım gözümün önüne geliyor. Çok güzel hissediyorum. Tiyatronun karakterlerine müthiş bir desteği var. Hem özgüven hem de kişinin kendini tanıması için kaliteli bir alan. Belediye de buna olanak sağlıyor. Her alanda bir güzel bir merkez. Çok iyi eğitmenler var. Bizler bu çatı altında mutlu olduğumuz ve keyif aldığımız bir işi yapıyoruz.”

Bir yıldır Gençlik Sanat Merkezi Tiyatro Topluluğu’ndan olan Esma Uslan, ”Bayrampaşa’da oturuyorum. Seçmelere katıldım ve kazandım. Bu ilk oyunum. O yüzden çok mutlu ve heyecanlıyım. Arkadaşlarım beni izleyecek. Lisede akran zorbalığını ele alan bir oyun. Makyaj, dekor, afiş.. her şeyi birlikte yaptık. Emeğimizle güzel bir oyun oldu. İyi ki bu merkez var. Öğretmenlerimiz sürekli bizi teşvik ediyor. Keşke merkezden daha önce haberim olsaydı.” diye konuştu. 

“CANLI MÜZİK EŞLİĞİNDE KEYİFLİ BİR OYUN”

“İki yıldır buradayım. Barış hoca ile çalışmak özgür ve mutlu hissettiriyor.” diyen Mete Önlem de şunları söyledi: “Tiyatroyu çok seviyorum. Ortaokuldan beri tiyatro ile ilgileniyorum. Liseden arkadaşım merkezde şan dersi alıyordu. ‘Çok iyi tiyatro öğretmenleri var’ dedi. Onun önerisi üzerine lise 3.sınıftayken merkezle tanıştım. İyi ki gelmişim. Burada her şey çok güzel. Merkez harika bir yer. Oyun çıkarıyoruz. Birlikte üretiyoruz. Bu oyunumuzda İngiltere’de bir lisede gençlerin yaşadıklarını ele alıyor. Canlı müzik eşliğinde keyifli bir oyun oldu.”


ARŞİV