Gündüz'den Manço'ya saygı projesi

Genç müzisyen Evrencan Gündüz, Barış Manço’nun 2023 isimli albümüne ithafen, 45’lik plak çıkardı.

11 Ekim 2023 - 13:29

Evrencan Gündüz, Barış Manço’ya saygı ve Anadolu topraklarının ozanlarını anmak amacıyla 2 parçalık 45’lik plak projesini piyasaya sürdü. Plak, Manço’nun 2023 adlı albümünde yer alan “Yine Yol Göründü Gurbete” şarkısının Evrencan Gündüz tarafından yeniden yorumu ve sözleri Naz Özgülüş tarafından yazılan “Dağlar Gider Yolunda” isimli yeni bir parçadan oluşuyor.

Kadıköy merkezli Rainbow45 Records yapımı olan projenin yapım ajansı Latrak Film yaratıcı yapım süreçlerini üstlendi. Ödüllü yaratıcı yönetmenler Cüneyt Karakuş ve Yağmur Kartal tarafından yönetilen projede disiplinlerarası teknikler ve 70’ler duygusu ön plana çıkarıldı. Proje, Barış Manço’nun “2023” isimli albümüne ithafen bir saygı projesi olma özelliği taşıyor.  Her iki şarkının da 70’li yılların retro tarzını barındırması, yol, gurbet ve özlem temaları içermesi nedeniyle yönetmenlerin tercihi ile klipler Kartepe’de çekildi.  

ATALARIMIZI ONURLANDIRMAK İÇİN 

Evrencan Gündüz ve Naz Özgülüş projenin Manço başta olmak üzere Anadolu müziğinin bütün atalarını onurlandırmak için yapıldığını belirterek, “Kartepe’nin yüce dağlarının eteklerinde muhteşem iki klip çektik. Yaşadığımız ve yaşattığımız hisler çok güzeldi. Hem atalarımızı bu şekilde onurlandırmak hem de bu kadar işine kendini adayan bir ekiple çalışmak büyük bir şanstı. Bize bıraktığın tüm güzellikler ve verdiğin tüm ilhamlar için teşekkürler Barış abi…” dediler. 

 



 


ARŞİV