HAFTANIN KAÇMAZLARI KONSER “Hiçbir düş yarım kalmayacak”

HAFTANIN KAÇMAZLARI KONSER Hiçbir düş yarım kalmayacak 20 Temmuz 2015'te Suruç'taki canlı bomba katliamında yaşamını yitiren 33 kişi, Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek...

16 Aralık 2016 - 13:17

KONSER
Hiçbir düş yarım kalmayacak
20 Temmuz 2015'te Suruç'taki canlı bomba katliamında yaşamını yitiren 33 kişi, Bostancı Gösteri Merkezi'nde gerçekleştirilecek bir etkinlikle anılacak. Hiçbir Düş Yarım Kalmayacak adıyla düzenlenen konsere pek çok sanatçı şarkılarıyla destek verecek. Suruç için Adalet, Herkes için Adalet diyen herkesin davet edildiği konser 16 Temmuz Cumartesi saat 17.00'de başlayacak.

Sahne'de Yaz Konserleri
Kadıköy Sahne bir süre ara verdiği konserlerine Yaz Konserleri ile devam ediyor. İşte o konserler:
15 Temmuz Cuma, Cahit Berkay ile Hayat Solist: Emrah Karaca
16 Temmuz Cumartesi, Yeni Türkü
21 Temmuz Perşembe, Gece Gezmesi: Glasxs Simba Roots Hi-Fi meets Barış Demirel Da Frogg
22 Temmuz Cuma, Deniz Tekin
23 Temmuz Cumartesi, Fuat Saka
29 Temmuz Cuma, Manuş Baba
30 Temmuz Cumartesi, Istanbul Arabesque Project (IAP)...

ANMA
Mehmet Seyda anılıyor

Kadıköylü roman ve öykü yazarı Mehmet Seyda'nın 30.ölüm yıldönümünde bir anma etkinliği gerçekleştiriliyor. 13 Temmuz Çarşamba saat 16.00'da, Göztepe Sahrayıcedid Mezarlığı'nda, Cemal Süreyya Kültür Sanat Derneği üyelerinin katılımıyla yapılacak.

ATÖLYE
Çocuklar resim yapıyor

Tolga Eti Sanatevi'nde, temmuz ayında çocuklarla resim çalışmaları yapılacak. 12-15 Temmuz günleri ile 19-22 günleri arasında sabah 10.00-11.30 arasındaki resim çalışmalarına tüm çocuklar davetli. Adres: Bağdat Cad. Yeni köşkApt. No:177/1B Kat: 2 Selamiçeşme / 0536 387 14 14

Serüven Yaz Atölyeleri başlıyor
Kadıköy Serüven, alternatif yaz atölyeleri ile tüm liselileri özgürlük serüvenine davet ediyor.
Kayıtlar 25 Temmuz'a kadar devam edecek. Yaratıcı drama, gitar, stencil, erbane, sinema ve Matematik atölyelerine tüm liseliler davetli. Atölyeler ücretsiz!
İletişim: 05535496206

HAFTANIN PUSULASI

KİTAP
Suya Gazel

Erinç Büyükaşık'ın öykülerinden oluşan Suya Gazel Liber Kitap'tan çıktı. Yakın çevresinin ve çağının tanığı yazar, kaybolduğu dünyanın karanlığında karabasanlarla boğuşurken yazı yoluyla savuruyor tortulaşmış anıları evrene. Bu yolla kendi yükünden kurtuluyor bir anlamda, ama geçmişin travmatik izlerine de götürüyor okuru. Bir türlü silinemeyen, her daim bellekte canlı kalan buruk izler bunlar. Kimi yerde özlemle kimi yerde korku ve nefretle, kimi yerde ürpertiyle hatırlanan.
 Suya Gazel de Erinç Büyükaşık, akıp giden öykü ırmağına zamanın gölgesini de düşürerek, bir sis perdesinin ardından sesleniyor; orada sürüyor tanıklığının izlerinihellip; Liber Kitap / 88 sf/ 12,5 TL

Sanal kitap mağazası idefix'ten aldığımız bilgiye göre haftanın çok satan kitapları şöyle:
* - Havva'nın Üç Kızı / Elif Şafak / Doğan Kitap / 424 sf / 27 TL
* - Hayvanlardan Tanrılara Sapiens / Yuval Noah Harari / Kolektif Kitap / 412 sf / 30 TL
* - Lontano / Jean-Christophe Grange / Doğan Kitap / 656 sf / 29 TL

ALBÜM
Hızır Canbaz ndash; Varoşun Çiçekleri

Müzik adına deneyimi az olan ancak yöre insanı olarak yüzlerce parça biriktirmiş ve üretmiş Hızır Canbaz'ın yüreğinin Kalan Müzik'in tecrübesi ve deneyimiyle birleştiği bu albüm, Hemşin'den 13 eseri sizlerle buluşturuyor.
Albüm ağıtları, yayla göç düşümlerini, mecileri (imece), ot biçimini, düğünleri kısaca halk kültürü sosyalliği içerisinde insanların yaşarken söyledikleri türküleri taşıyor bizehellip; Hüzünleri ve acıları da tabii. Tıpkı Çernobil faciasını yaşadıktan sonra kanser olup hayatını kaybeden Güleser'i anlatan Verçenik Türküsü gibihellip;

Ruhu doyuran şarkılar:
* - Teoman ft İrem Candar- Seninim Son Kez
* - Taksim Trio - GözümKulağım
* - Yiğit Seferoğlu ndash; Topraktan Gelenler

DVD
Güneş Tepedeyken

Güneş Tepedeyken, yasak aşkın kırılganlığı üzerine bir film. 1991'de geçen ilk hikâyede çılgınlığın, kafa karışıklığının ve korkunun kol gezdiği savaş öncesi dönemde aşk, yasak bir lükstür ve komşu köylerden iki genç insan aralarındaki ilişkiyi saklamakta zorlanır. 2001'de geçen ikinci hikâyede bu sefer âşıklar, sevdalarını içinde bulundukları duruma uydurmakta zorlanırlar. Savaşın yaralarını henüz saramamışlardır. 2011'de geçen üçüncü hikâyede ise âşıklarımız ancak geçmişlerinden kurtulabilirlerse bir araya gelebileceklerdir. Kötülük ve şüphe hala hayatlarının bir parçasıdır; ama her şeye yeniden başlamak için şansları vardır.


ARŞİV