HAFTANIN KAÇMAZLARI   TİYATRO   28.

HAFTANIN KAÇMAZLARI TİYATRO 28. yılında yeniden YARGI İkinci Dünya Savaşı'nda, bir hücreye yiyeceksiz-susuz ve çırılçıplak bırakılan tutsak yedi Sovyet askerin yaşam...

16 Aralık 2016 - 13:17
HAFTANIN KAÇMAZLARI

TİYATRO

28. yılında yeniden YARGI
İkinci Dünya Savaşı'nda, bir hücreye yiyeceksiz-susuz ve çırılçıplak bırakılan tutsak yedi Sovyet askerin yaşam savaşıhellip; 11. günde kura çekerek (diğer yoldaşlarının yaşayabilmeleri adına) içlerinden birini yeme yargısıhellip; Kurtarıldıkları 60. günde geriye sağ kalan yalnızca iki kişihellip; Bilincini yitirmiş binbaşı Rubin ve yüzbaşı Vukhovhellip; Vukhov'un başlarından geçenleri askeri heyete (izleyiciye) rapor etmesi ve hakkında verilecek yargıyı beklemesihellip;
Belki de tiyatro tarihinin en gerçek oyunlarından biri. Savaşın bir insanı, insanlığından nasıl çıkardığını, usta oyuncu Zafer Diper, müthiş bir oyunculukla anlatıyor. Üstelik 28. yılında. Hâlâ izlemediyseniz Yargı , 6 Aralık Cumartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde. Bilet fiyatı: Tam 30 TL. Öğrenci 25 TL.
Adres: Kozyatağı Kültür Merkezi Bayar Caddesi Buket Sokak No:16/1 Kozyatağı / 0216 658 00 15


III. Richard sahnede
Yapımcılığını Tiyatro CEF Erdem Akakçe'nin yaptığı William Shakespeare'in dünyaca ünlü oyunu III. Richard bu hafta Kadıköy'de.
Zurab Sikharulidze'nin yönettiği, Erdem Akakçe, Beste Bereket, Yasemin Öztürk, Başak Daşman, Özlem Turhal de Chiara, Kosta Kortidis, Uğur Arslan, Berkan Bulut, Batuhan Pamukçu, Mert Yavuzcan, Barış Küçükgüler, Eren Kurtel ve Ferdi Alver'in oynadığı oyun, Shakespeare'in 450. doğum yıldönümüne bir selam niteliğinde. III. Richard 7 Aralık Pazar 19.00'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir. Bilet fiyatı: Tam 50 TL Öğrenci 40 TL
Adres: Kozyatağı Kültür Merkezi Bayar Caddesi Buket Sokak No:16/1 Kozyatağı / 0216 658 00 15


ÇOCUK OYUNU
İndirimli Çarşamba'lar sizi bekliyor
Kadıköy Belediyesi'nin Merdivenköy'deki kültür merkezi Halis Kurtça, çocukların en sevdiği yerlerden biri. Çünkü hem en çok çocuk oyunu orada oynuyor hem de her Çarşamba indirimli! O yüzden de çocuklar her Çarşamba 11.00 ve 13.30'daki oyunları kaçırmıyor. Bu haftaki programda yine çok keyifli oyunlar var: 10 Aralık Çarşamba günü 11.00 ve 13.30'da Tiyatro Lir, Kahraman Köpek Çiço oyununu sahneleyecek. Çocuk oyunları bilet fiyatları hafta sonları 20-25 TL iken Çarşamba günleri 15 TL.
Adres: Ressam Salih Ermez Caddesi Gözcübaba Merdivenköy / 0216 357 28 36



SERGİ


Menekşe'den suluboya renkler
Jeoloji bölümü mezunu olduğu çocukluktan beri resimle kurduğu bağı hiç koparmayan İsmail Menekşe'nin suluboya sergisi, 7 Aralık Pazar günü Caddebostan Kültür Merkezi'nde açılıyor.
Suluboyanın saydamlığını, şiirselliğini ön plana çıkaran Menekşe, insanın çevresinde oluşan her türlü konuyu resimlerine aksettiriyor.
Yerli ve yabancı pek çok koleksiyonda resimleri bulunan İsmail Menekşe'nin resim sergisi 14 Aralık'a kadar CKM'de görülebilir.
Adres: Bağdat Caddesi Haldun Taner Sok. No:11 / Caddebostan / 0216 467 36 00




HAFTANIN PUSULARI


KİTAP


ÖNSÖZ


Sağır Kurbağanın İzinde
Hatice Dökmen, bir araya getirdiği öykülerini Sağır Kurbağanın İzinde kitabıyla okurlarına sunuyor. Cinius Yayınları'ndan çıkan kitapta, Dökmen'in 21 öyküsü bulunuyor. Kitaba adını veren öyküsüyle ödül de alan Hatice Dökmen, Önsöz'de şunları söylüyor: Kitapta tanışacağınız karakterler, kırık dökük yaşanmışlıklarını sizinle paylaşmam için dağarcığımın etini yediler desem yeridir. Umarım sizler de hüsünlü de olsa bunları okurken kaliteli zamanlar geçirirsiniz.
Cinius Kitap / 17.00 TL

Remzi Kitabevi'nden aldığımız bilgiye göre haftanın en çok satan kitapları şunlar:
1-Abim Deniz / Can Dündar / Can Yayınları / 479 sayfa / 26,50 TL
2-Paris'te Bir Türk Ressam / Hıfzı Topuz / Remzi Kitabevi / 160 sayfa / 15.00 TL
3-Handan / Ayşe Kulin / Everest Yayınları / 272 sayfa / 20.00 TL

ALBÜM
Ermeni klasiklerinden piyano eserleri
Dünyaca ünlü Türkiyeli Ermeni piyanist Şahan Arzruni, Anma başlığı altında bu kez klasik müziğin erken dönem Ermeni temsilcilerinin piyano eserlerini yorumladı. Arzruni'nin Anma: İlk Ermeni Bestecilerin Piyano Eserleri adlı albümü Kalan Müzik'ten yayınlandı.
Albümde, aralarında Dikran Çuhacıyan'ın da yer aldığı 12 besteciden toplam 21 parça yer alıyor. Kalan Müzik/ 15.90 TL

Ruhu doyurmak için tavsiyeler:
-Âşık Veysel ndash; Doğumunun 100. Yılında / Dokuz Sekiz Müzik / 23.00 TL
-Hasan Yükselir ndash; Yel / Saz'dan Caz'a / HDF Yapım / 16.00 TL
-Kayahan'ın En İyileri / K Majör / 26.00 TL

DVD

Old Boy ndash; İhtiyar Delikanlı
Güney Koreli yönetmen Chan-wook Park'ın 2003 yapımı bu filmi, çoktan hayatınız boyunca seyretmeniz gereken filmler listesine girdi. Hiç düşmeyen heyecanı, uyandırdığı merak duygusu ve sarsıcı sonuyla bir klasik olan film intikam duygusunun sınırlarını sorgulatıyor. Eğer bu sorgulamayı yaşamak istiyorsanız, DVD'yi takın, koltuğunuza oturun ve Oh Dae-Su ile tanışın.
Palermo Film / 17,90 TL

ARŞİV