HAFTANIN KAÇMAZLARI   TİYATRO Adalet, Sizsiniz!

HAFTANIN KAÇMAZLARI TİYATRO Adalet, Sizsiniz! Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın birlikte rol aldıkları Adalet, Sizsiniz ; 22 Mart Salı akşamı Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle...

16 Aralık 2016 - 13:17


HAFTANIN KAÇMAZLARI


TİYATRO

Adalet, Sizsiniz!
Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın birlikte rol aldıkları Adalet, Sizsiniz ; 22 Mart Salı akşamı Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşuyor.
Tek perdelik bir oyun olan Adalet, Sizsiniz ; yargının siyasallaştığı üç tarihi olayı, Rutkay Aziz ve Taner Barlas'ın muhteşem yorumlarıyla sahneye taşıyor. M.Ö. 5. yüzyılda Atina'da, Beş Yüzler Meclisi'nin ölüme mahkucirc;m ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma'da, Engizisyon'un müebbet hapse mahkucirc;m ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston'da, adaletin ölüme mahkucirc;m ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti'nin hikayeleri, Adalet, Sizsiniz ile tiyatroseverlerle buluşuyor.



KONSER

Gülben Ergen
Gülben Ergen yeni albümü Kalbimi Koydum ile 19 Mart Cumartesi akşamı Bostancı Gösteri Merkezi'nde süpriz sahne şovları ile sevenleriyle buluşacak. Biletler biletix ve Bostancı Gösteri Merkezi gişesinde.


SÖYLEŞİ

Masal gecesihellip;
Bizden istiyorlar ki gezmeyelim, eğlenmeyelim, kahkaha atmayalım, mutlu olmayalım... Karanlık bir zamana ve savaşa itildiğimiz bu dönemde, insani olan her şeye sırtımızı dönelim ve içimizi karartalım. Ama biz güzel olan her şeyi severek ve ona tutunarak devam edeceğiz hayata. Masal gecemizi iptal etmiyor, hatta inadına, insani olan her değeri mücadelemizin bir parçası olarak yaşatmaya devam ediyoruz. Siz de bizim gibi düşünüyorsanız ve masal gecemize gelmek isterseniz 19 Mart Cumartesi saat 20.00'de AKA-DER Kadıköy şubemizde bizimle buluşun. Mekanın imkanlarından dolayı katılım sınırlı.
Yer ayırtmak için: 0532 518 05 70

SERGİ
Denizden yansımalarhellip;
Zeynep Deniz Özmen'in DenizdenYansımalar adlı resim sergisiBarış Manço Kültür Merkezi'nde sanatseverler ile buluşuyor. 18 Mart'ta açılacak sergi,25 Mart tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Küçük işler büyük yorumlar
Bahariye Sanat Galerisi'nde 17- 29 Mart 2016 tarihleri arasındapek çok önemlisanatçının katılımlarıyla Küçük İşler Büyük Yorumlar karma sergisi düzenleniyor. Sergide sanatçıların küçük ölçüde eserleri satışa sunulacak.



HAFTANIN PUSULASI


KİTAP

Şairin Paltosu
Çağdaş Amerikan şiirinin en önemli ve en çok okunan şairlerinden biri olan Martin Espada'nın Şairin Paltosu kitabı Ve Yayınevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Walt Whitman geleneğinden gelen şair, Kuzey Amerikalı şairlerin Neruda'sı olarak tanınmakta. İnsanın bireysel sorunlarına içten, doğal, duygudaş bir tutumla yaklaşan yazar, yoksullarla, işçilerle, ezilenlerle dayanışma duygularını her fırsatta açığa vurur.
İlyas Tunç'un çevirisiyle yayınlanan Şairin Paltosu, politik imgelemin şairi olarak tanınan şairin bütün dönemlerini kapsayan seçilmiş şiirlerinden oluşuyor.
Ve Yayınevi / 168 sf / 18 TL



Sanal kitap mağazası idefix'ten aldığımız bilgilere göre haftanın çok satan kitapları şöyle:


- Kırmızı Saçlı Kadın / Orhan Pamuk / Yapı Kredi Yayınları / 204 sf / 12 TL


- Bülbülü Öldürmek / Harper Lee / Sel Yayıncılık / 355 sf / 20 TL

- Küçük Prens /

Antoine de Saint-Exupery / Can Yayınları / 112 sf / 7 TL




ALBÜM


Marsis / Albüm Lansman ve 10. Yıl Konseri

Karadeniz rock müziğinin kendine has gruplarından Marsis 10. Yılını, yeni bir albümle kutluyor. Tüm müzikseverlere çağrıları şöyle: 30 Mart Çarşamba akşamı, hem 10. yılımızı kutlamak hem de üçüncü stüdyo albümümüzü seslendirmek için 20 kişilik bir kadroyla Moda Sahnesi'ndeyiz.
Murat Meriç'in seçeceği müzikler ile başlayacak olan gecenin ilk yarısında taptaze albümüzü ilk olarak sizlerle paylaşacağız. İkinci yarıda ise sahneyi bizimle paylaşacak olan dostlarımız, ustalarımızla birlikte şarkılar söyleyeceğiz. Bu isimlerden bazıları: Cahit Berkay, Leman Sam, Fuat Saka ve Alper Bakıner (LuXus).... Bu unutulmaz gece için biletinizi şimdiden almayı unutmayın!
Biletler Moda Sahnesi gişesi vewww.modasahnesi.comadresinden temin edilebiliyor.


Ruhu doyuran şarkılar:


- Manuş Baba / Evlerinin Önü Yonca


- Nazan Öncel / Geceler Kara Tren


- Yeni Türkü / Destina



DVD

Steve Jobs: Bilgisayarın içindeki Adam
Apple'ın yaratıcısı olarak tanıdığımız, ölümüyle tüm dünyayı yasa boğan, siyah boğazlı kazağı ve mavi kot pantolonuyla akıllara kazınan Steve Jobs aslında kimdi?
Oscar ödüllü yönetmen Alex Gibney, Jobs'un saygıdeğer ve alışılmışın dışındaki dehasının sınavını en iğneleyici tarzda veriyor. Jobs'u ona en yakın kişilerin ağzından son derece samimi bir şekilde dinliyoruz.
Bu film, Silikon Vadisi'nin bugünlere geliş hikayesini, Jobs'un mirasını ve insanın bilgisayarla olan ilişkisini gözler önüne seriyor.



ARŞİV