HAFTANIN KAÇMAZLARI TİYATRO Barış aşkına erkekler döndü

HAFTANIN KAÇMAZLARI TİYATRO Barış aşkına erkekler döndü şaşkınahellip; Tiyatro Koşuyolu'nun 9.sezon yeni oyunu Lysistrata - Kadınlar Savaşı, 29 Mayıs'ta Barış Manço Kültür Merkezi'nde...

16 Aralık 2016 - 13:17

Barış aşkına erkekler döndü şaşkınahellip;
Tiyatro Koşuyolu'nun 9.sezon yeni oyunu Lysistrata - Kadınlar Savaşı, 29 Mayıs'ta Barış Manço Kültür Merkezi'nde seyircisiyle buluşuyor.
Faaliyetlerini Kadıköy Belediyesi Koşuyolu Mahalle Evi'nde sürdüren Tiyatro Koşuyolu topluluğu, dokuz yıldır ses getiren pek çok oyuna ve pek çok sanatsal etkinliğe imzasını atıyor. Lysistrata - Kadınlar Savaşı, kaçırılmayacak bir yorum ve sunumla 29 Mayıs 2016, Pazar günü saat 19:00'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde sizleri bekliyor. BMKM: 0216 418 16 46 - 0216 418 95 49

FUAR
Alevi Kitap Fuarı

2-5 Haziran tarihleri arasında Merdivenköy'deki Şahkulu Sultan Vakfı'nda yapılacak ve dört gün sürecek Şahkulu Alevi Kitap Fuarı için geri sayım başladı. 25 civarında yayınevinin katılacağı fuarda, imza günleri, söyleşiler, dinletiler, sergiler ve masal anlatımları yer alacak. Fuar hakkında daha geniş bilgi için: (0216) 368 55 25

SERGİ
Yaşayan Kadınlar

CHP Ataşehir Kadın Kolu tarafından başlatılan Yaşayan Kadınlar resim sergisi tüm il ve ilçelerde sırasıyla izleyiciyle buluşuyor. Sergi 25-31 Mayıs 2016 tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'ne geliyor. Sergiye tüm sanatsever Kadıköylüler davetli. CKM: 0216 467 25 68 - 0216 467 36 00




ANMA

Edip Cansever

Usta şair ölümünün 30. Yıldönümünde Kadıköy'deki Mendirek'te anılıyor. 28 Mayıs Cumartesi 18.30'a randevu veren Cansever'ler her yıl olduğu gibi bu yıl da yerçekimli karanfillerimizi umutsuzlar parkında şiirimizin vazosuna sessizce bırakıyoruzhellip; diyor.

ŞENLİK
Barışın akademisyenleriyle dayanışma

İşsiz kalan Barışın Akademisyenleriyle dayanışmak amacıyla Sosyal Araştırmalar Vakfı (SAV)'ın girişimiyle ortaya çıkan dayanışma bursunun tanıtım gecesi 28 Mayıs Cumartesi akşamı 19.30'da Caferağa Spor Salonu'nda yapılıyor. Geceye şarkılarıyla Işığın Yansıması, Bandista, Komik Günler, Hasan Ali ve Feryal Öney katılıyor.

Homofobiye karşı #fobiniuçur
29 Mayıs'ta aşk ve özgürlük için uçurtmalar havaya! Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi homofobi ve transfobiye karşı sen de fobini uçur sloganıyla 29 Mayıs Pazar 15.00'ten itibaren herkesi uçurtmalarıyla birlikte Caddebostan sahile çağırıyor.
KİTAP
Gazetecinin El Kitabı

Gazetecilik mesleğinin Türkiye'deki en eski ve en köklü meslek örgütü Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), gazeteciler için bir kitap çıkardı. TGC Hukuk Danışmanı Avukat Gökhan Küçük'ün hazırladığı Gazetecinin El KitabıBasın İş Kanunu'ndan Doğan Haklar isimli titiz çalışma Konrad Adenauer Stiftung Derneği'nin katkılarıyla basıldı. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, bu el kitabından önce de gazetecilerin yasal hakları konusunda çalışmalar yapmış, kitaplar yayınlamıştı. Bu çalışmayı diğer çalışmalardan ayıran özellik ise Basın İş Kanunu'nu gazetecinin özellikle mesleğine yeni başlamış gazetecilerin en rahat şekilde okuyup anlayabileceği bir hale getirmesi. Kitap TGC'den temin edilebilir. TGC Akademi/ 66 sayfa
İmge yayınevinden aldığımız bilgiye göre haftanın çok satan kitapları şöyle:
* Kırmızı Saçlı Kadın/ Orhan Pamuk/ Yapı Kredi/ 12 TL / 204 sf
* Algı İllüzyon Gerçeklik/ Esra İlkay Keloğlu İşler- Aytül Tamer Torun/
* İmge Yayınevi/ 292 sf / 18 TL
* Adabımuaşeretin Zararları/ Hagop Baronyan/ Can Yayınları /150 sf/ 14 TL

 
ALBÜM
Yiğit Seferoğlu / Topraktan Gelenler

Hay Bin Kunduz ve Forsioux gruplarından da tanıdığımız ve geçtiğimiz günlerde ilk EP'si Karadelik'te Bir Martı yı ve single çalışması Aklımı Yerinden Oynatmadan ı dinleyicisi ile buluşturan Yiğit Seferoğlu'ndan yepyeni bir çalışma geldi.
Sözü ve müziği kendisine ait dört yeni şarkının yer aldığı Topraktan Gelenler isimli yeni EP çalışması 22 Mayıs tarihindeiTunes üzerinden dinleyicinin beğenisine sunuldu. Kayıt, mix, mastering çalışmalarını da kendisinin üstlendiği bu yeni şarkılarında kendisine saksafonda Aykut Uşkan eşlik etti.
Ömer Berk Yüksel'in fotoğraf ve kapak tasarımını gerçekleştirdiği EP'nin sınırlı sayıda gerçekleşen baskısı, müzisyenin sosyal medya hesabı üzerinden edinebilmek de mümkün.
Ruhu doyuran şarkılar:
* Duman/ Aman Aman
* Ezginin Günlüğü/ Düşler Sokağı
* Barış Manço/ Yaz Dostum

DVD
Danimarkalı Kız

Akademi Ödüllü Eddie Redmayne ve Alicia Vikander'den ruhunuzun derinliklerine işleyecek bir sevgi hikâyesi. Gerda (Vikander) kocası Einar'dan (Redmayne) bir tablosu için kadın kıyafetleri giyerek modellik yapmasını isteyince, bu durumu önce garipseyen fakat çok sevdiği eşini kıramayan Einer, ilerleyen zamanlarda erkek bedeni içinde hapsolmuş kadınsal duygularının açığa çıkmasına mani olamaz. Bundan sonraki yaşamına Lili takma ismiyle, bir kadın olarak devam etmeye karar veren Einar, kendisine gerçek ve koşulsuz aşkla bağlı olan eşinin de desteğiyle cinsiyet değiştirmeye karar verir. Fakat bu yol herkes için son derece yıpratıcı olacaktır.

 

ARŞİV