HAFTANIN KAÇMAZLARI  TİYATRO   Dolu Düşün

HAFTANIN KAÇMAZLARI TİYATRO Dolu Düşün Boş Konuş 1999 yılında oyun atölyesi'nin açılış oyunu olan Dolu Düşün Boş Konuş 15 yıl sonra yeni kadrosuyla yeniden sahnede....

16 Aralık 2016 - 13:17

HAFTANIN KAÇMAZLARI

TİYATRO

Dolu Düşün Boş Konuş
1999 yılında oyun atölyesi'nin açılış oyunu olan Dolu Düşün Boş Konuş 15 yıl sonra yeni kadrosuyla yeniden sahnede. Yıllar önce Zuhal Olcay ile Haluk Bilginer'i sahnede buluşturan oyun, bu sefer Hasibe Eren ile Fatih Al'ı başrollere taşıyor.
Steven Berkoff'un yazdığı, Haluk Bilginer'in çevirisini yaptığı Dolu Düşün Boş Konuş , sistemin tüm kıyıcı kuralları içinde, başkalarına karşı takındığımız değişken maskelerimiz ve bu maskelerin ardında, içimizi kemiren, didikleyen, çoğu zaman da bizi gülünç durumda bırakan kaygılarımızın karşıtlığı üzerine kurulu komik bir lsquo;trajedi'hellip;
Oyun, 7 Kasım Cuma 20.30, 8 Kasım Cumartesi 20.30 ve 9 Kasım Pazar 16.00'da oyun atölyesi'nde izlenebilir. Bilet fiyatları: Öğrenci 35 TL Tam 45 TL
Adres : Dr. Esat Işık Cad. No:3 Moda Kadıköy / 0 216 345 39 39


ÇOCUK OYUNU

Pinokyo'nun burnu uzuyor!
Tiyatro Alkış, bu sezon da, çocukların en sevdiği masalların başında gelen Pinokyo yu sahnelemeye devam ediyor. Yalan söylemek üzerine referans alınan en etkili eserlerin başında gelen Pinokyo, çocuğu olmayan Gepetto ustanın elleriyle oyduğu kuklanın canlanmasıyla başlıyor ve çocukları, çekirge, tilki, kuklacı gibi pek çok renkli karakterle tanıştırıyor.
Çocuk oyunlarıyla adını duyuran Tiyatro Alkış'ın bir diğer oyunu da Sevimli Dinazor . Eğlence ve heyecanın bir arada olduğu bu oyunu 8 Kasım Cumartesi 15.00'te, Pinokyo'yu ise 9 Kasım Pazar 13.00 ve 15.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz. Bilet fiyatları: 20 TL.
Adres: Bağdat Caddesi Haldun Taner sok. No:11 Kadıköy / (0216) 467 25 68



SERGİ
Prof. Tekcan'dan At'nağme

Tolga Eti SanatEvi, Çin takvimine göre 2014 yılının At yılı olması dolayısıyla,at figürünü sanatının merkezine yerleştiren Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan'ın gravür, yağlıboya ve heykel sergisine ev sahipliği yapıyor. At'nağme başlıklı sergi 13 Aralık'a kadar devam edecek. Dünya çapında sayısız kez ödüle layık görülmüş; sergi ve bienallerde yer almış usta sanatçı Süleyman Saim Tekcan, ülkemizde sanat eğitimi konusunda da pek çok eğitim kurumun yaşama geçmesi için verdiği emekle biliniyor.
Adres: Tolga Eti SanatEvi Bağdat Cad. Yeni Köşk Apt. No:177/1 B Blok D: 2 Selamiçeşme / 0216 368 26 79

ATÖLYE

Gitarda kendinizi deneyin!
Aklınızdan belki bu yaştan sonra öğrenemem diye geçiyordur ya da vaktim yok pratik yapıp öğrenecek diye kaygılarınız olabilir. Hedefiniz dünyanın en iyi gitaristi olmak değilse, gitar çalıp çalamayacağınızı deneme dersinde anlayabilirsiniz. Müzisyen Tolga Can Şişman, Kadıköy'deki Baterizm Müzik Atölyesi'nde, herkesi ücretsiz deneme dersine davet ediyor. Çay eşliğinde müzik sohbeti yapmak da cabası!
Adres: Caferağa Mah. Mühürdar Cad. Köşem Apt. 55/1 Kat:-1 Kadıköy / 0216 405 10 80


HAFTANIN PUSULASI




KİTAPLIK



ÖNSÖZ


İmparatorluklar Şehri İstanbul 1830
Gazeteci, yayıncı, siyasetçi, tarihçi Michaud ve çırağı Poujoulat, 185 yıl öncesinin İstanbul'unu anlatıyor; Pera, Üsküdar, Tarabya, Büyükdere, Sultanahmet, Dev Dağı, Hünkâr Çayırı ve Hisarlar... Boğaz yalıları, camiler, su bentleri, sarnıçlar, Bizans anıtları... Mezarlıklar, pazarlar, hapishaneler. Osmanlı bürokratları, polisleri, kadınları, köleleri. Osmanlı eğitimi, edebiyatı ve kütüphaneleri. Değişen bir imparatorluğun, değişen kalbinden günü gününe bir tanıklık.
Say Yayınları Tarih Dizisi / 368 sayfa / 20.00 TL


Kadıköy Remzi Kitabevi'nden aldığımız bilgiye göre haftanın çok satan kitapları şöyle:

-Handan / Ayşe Kulin / Everest Yayınları / 272 sayfa / 20.00 TL
-Mutlu Olma İhtimalimiz / Sigmund Freud / Zeplin Kitap / 67 sayfa / 7.00 TL
-Ufak Şeyleri Dert Etmeyin / Richard Carlson / Koleksiyon Yayınları / 190 sayfa / 9.90 TL



ALBÜM
Turan Arpat - Sıralı Dağlar
Türk Halk Müziği sanatçısı Turan Arpat'ın yakın zamanda çıkan Sıralı Dağlar adlı albümünün tanıtım konseri 16 Kasım Pazar 20.00'de Anadolu Yakası Music Performance Hall'da yapılacak.
Bağlama ve Ses Sanatçısı Arpat, şimdiye kadar 12 sanatçının albümünde direktörlük yaptı, 37 eseri ise çeşitli sanatçılar tarafından seslendirildi. Samsun Konservatuarı bağlama ve şan bölümü mezunu olan Turan Arpat, Kadıköy Belediyesi Acıbadem ve Koşuyolu mahalle evlerinde Türk Halk Müziği koro şefliği görevini sürdürüyor.


Ruhu doyurmak için tavsiyeler:

-Baba Zula / 34 Oto Sanayi / 19.90 TL
-Lamekan Ensemble Ft.Derya Türkan / Gülizar-ı Vefa / 17.50 TL
-Erkan Oğur / Dokunmak / 17.90

Formun ÜstüFormun Altı
Formun Altı
DVD

Even The Rain - Yağmuru Bile

İspanyol yönetmen Iciar Bollain'in bol ödüllü filmi Even the Rain ndash; Yağmuru Bile dünyanın giderek yoksullaştığı şu günlerde izleyiciyi çarpacak türden bir hikayeye sahip. Amerikalı yönetmen Micheal Moore'un göz alıcı bir film diye tanımladığı Yağmuru Bile'nin başrolünde ise Gael Garcia Bernal var.
İdealist yönetmen Sebastian ve yapımcı Costa liderliğindeki İspanyol film ekibi, Latin Amerika'nın fethi hakkında yenilikçi bir epik film yapmak için Bolivya'ya gelir. Bu sırada Cochabamba'da yüksek su fiyatlarından dolayı bir ayaklanma patlak verir, yapım yarıda kesilir. Sebastian ve Costa farklı yönlere doğru hiç beklemedikleri duygu dolu bir yolculuk yapmak zorunda kalırlar. Bir Film / 19.90 TL


ARŞİV