HAFTANIN KAÇMAZLARI     TİYATRO Kelebekler özgür

HAFTANIN KAÇMAZLARI TİYATRO Kelebekler özgür müdür? Tiyatro Ak'la Kara, yeni sezon oyunlarından biri olan Kelebekler Özgürdür oyununu sahnelemeye devam ediyor. Leonard...

16 Aralık 2016 - 13:17

HAFTANIN KAÇMAZLARI



TİYATRO

Kelebekler özgür müdür?

Tiyatro Ak'la Kara, yeni sezon oyunlarından biri olan Kelebekler Özgürdür oyununu sahnelemeye devam ediyor. Leonard Gershe'nin yazdığı eseri, Murat Sarı sahneye koymuş. Kerem Kobanbay, Buket Dereoğlu, Bedia Ener ve Hakan Çeliker'in rolleri paylaştığı Kelebekler Özgürdür'de doğurştan görmek engelli Don Baker'in, 35 yaşından sonra ilk kez kendi başına yaşamaya başlaması anlatılıyor.
Don'un New York'taki küçük dairesinin karşısına Jill adında bir oyuncu taşınır. Don ve Jill kısa bir süre sonra yakınlaşırlar. Jill dünyada hiç kimsenin görmek istemeyenler kadar kör olmadığını Don'dan öğrenir. Ve şimdiye kadar hiç görmediği bir dünyayı görür.
Oyun,14-15 20-21 27-28 Kasım tarihlerinde 20.30'da Tiyatro Ak'la Kara'da izlenebilir. Bilet fiyatları tam 35 TL, öğrenci/ öğretmen 25 TL.
Adres: Bahariye Cad. Akyıldız Pasajı No:92 Kadıköy / 0216 541 43 59

ÇOCUK OYUNU
Köstebekgiller sahnede!
Televizyon ekranlarından tanıdığımız Köstebekgiller ailesi, şimdi de sahneye çıkıyor. İstanbul Stüdyoları'nın sahneye taşıdığı müzikli çocuk oyununun tam ismi quot;Köstebegiller Boyo'nun Rüyası . Oyunda, Boyo, Süslü ve Kösteban, Bay Melodi'nin sihirli müzik kutusunun içine girerler. Kutuda kapalı olarak kalmış diğer masal kahramanlarıyla birlikte efsanevi Kurma Kolu nu bulup evlerine dönmeye çalışırken kötü kalpli kraliçe ve Bay Melodi onlara engel olmaya çalışır. 3-11 yaş grubuna hitap eden oyun 22 Kasım Cumartesi saat 13.00'te Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde. Bilet fiyatları herkes için 25 TL.
Adres: Ressam Salih Ermez Cad. Gözcübaba Merdivenköy / 0216 357 28 36


KONSER


Piyanoda iki genç solist
Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Piyano Bölümü'nde okuyan iki genç yetenek Utku Asan ve Pelinnur Işıkcı, Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon'da klasik müzik sevenler için bir konser verecekler. 19 Kasım Çarşamba günü saat 20.00'de başlayacak konserde Asan ve Işıkcı dinleyicilerine, Beethoven, Bach, Chopin, Rachmaninoff, Prokofyev'den eserler seslendirecekler. Konser biletleri Tam 20 TL, Öğrenci 10 TL.
Adres: CKM Bağdat Cad. Haldun Taner Sok. No:11 Kadıköy / 0216 467 25 68

SERGİ
Südor'dan lsquo;Başlangıca Yolculuk'
Sanatçı Teoman Südor, İtalya Venedik, Lignano ve Udine'de Galeri Diani'nin katkılarıyla açtığı sergilerden sonra yapıtlarını Kadıköy'e taşıyor.
Sanatçı, lsquo;Başlangıca Yolculuk' adlı yeni sergisinde gerçek üstü yorumuyla Rönesans manzara geleneği ve ışıklar eşliğinde sessiz, dingin, neredeyse diğer bir dünyanın olabildiğince zaman dışı sonsuzluğunu irdelerken, bilinen dünyanın da dışına çıkıyor.
Teoman Südor'un sergisi, 22 Kasım-12 Aralık tarihleri arasında Kadıköy Galeri Diani'de görülebilir.
Adres: Rasimpaşa Mah. Uzun Hafız Sok. No: 96/1 Kadıköy / 0533 236 31 34


HAFTANIN PUSULASI


KİTAP

ÖNSÖZ

Kederi Dağıtan Mavi
Ressam, yazar ve sanat tarihçisi Gürol Sözen, yıllardan beri sanatçı ve araştırmacı yüreğiyle izini sürüp kapsamlı boyutta kitaplaştırdığı, müze eserleriyle binlerce yılı karşılaştırarak sergilediği, belgesel filmlerini gerçekleştirdiği bu coğrafyayı bu kez Kederi Dağıtan Mavi adlı denemeleriyle okurun karşısına çıkarıyor.
Yazarın diğer kitaplarından farkı; Anadolu coğrafyasının suları, mavisi, martıları, güvercinleri, çiçekleri ve on iki bin yıldan beri konup göçenlerden artakalanlarıyla penceresini yarı aralık bırakmasıdır... Araladığı bu pencerede sanatçı dostları da var, doğadaki kendi seçkileri de: Tabii ki günümüz ve kendisiyle de hesaplaşmayı bu arada unutmamış!
Tarihçi Kitabevi / 280 sayfa / 20 TL

Sanal kitap mağazası idefix.com'un verilerine göre haftanın en çok satan kitapları şunlar:
-Aylak Adam / Yusuf Atılgan / Yapı Kredi Yayınları / 164 sayfa / 10.00 TL
-Handan / Ayşe Kulin / Everest Yayınları / 272 sayfa / 20.00 TL
-Yirmi Birinci Yüzyılda Kapital / Thomas Piketty / 763 sayfa / 32.00 TL

ALBÜM


Baba Zula ndash; 34 Oto Sanayi
Türkiye'nin belli bir tür içine dâhil edemediği ender gruplardan olan Baba Zula'nın yeni albümü 34 Oto Sanayi çıktı. Geleneksel halk müziğinden beslenen müzikal köklerimizden aldıklarını çağdaş müzikle birleştiren grup özgür bir tarz ortaya koyuyor. Türkçe saykodelik müzik yapan grubun sahne performansları da takdire şayan. Albümde, İtaat Etme, Başka Bir Alem, Gariplere Yer Yok, İlk Aşkım, Sinek Koca, Ufaklık, Küçük Kurbağa ve Direniş Destanı adlı sekiz şarkı bulunuyor. Lila Records / 19.90 TL

Ruhu doyuran şarkılar:
-Dünden Esintiler -1 Şaşkın / Erkin Koray / Kalite Müzik / 13.00 TL
-Eski Dostum Tankla Gelmiş / Adamlar / People Make Music / 19.90 TL
-Bir Gün Mutlaka / Halil Karaduman / Avrupa Müzik / 14.90 TL

DVD
Renkler Senfonisi
GüherSüherPekinel kardeşlerin Renkleri Duymak, Sesleri Görmek temasını taşıyan yeni DVD'leriuluslararası lansmanının ardındanTürkiye'dekiraflardaki yerini aldı. GüherSüherPekinel'in üçüncü DVD'leri Zubin Mehta,GüherSüherPekinelIn Concert Belaacute;Bartok'uneserinin yanı sıra, Ludwigsburg Müzik Festivali dahilinde çaldıkları Schubert, Mozart, Debussy ve Infante'nin de aralarında bulunduğu canlı konser kayıtlarını içeriyor. Renkler ve sesler arasındaki bu şaşırtıcı ilişkinin bir yansıması olan bu konser kaydı dinleyenlere ve renkler senfonisine bir davet niteliğindehellip; Art House Classics/ 72.00 TL


ARŞİV