Haftanın Pusulası

Haftanın kitabı, albümü, dizisi; çok satılanları, ruhu doyuranları...

23 Mart 2023 - 16:23

KİTAP

Depremzede çocuklar için “Yeni Bir Yuva”

Dinozor Çocuk, depremzede çocuklar için hazırlanan “Yeni Bir Yuva” adlı çocuk kitabını duyurdu. Barınma ve ısınma sorunu henüz çözülmeyen şehirlerde yaşayan depremzede çocukların karşılaştığı kaygıları anlamak ve destek olmak için hazırlanan bu kitabı Işıl Şenol kaleme aldı, Başak Taşkıran resimledi.

Yeni Bir Yuva, nisan ayında basılıp depremzede çocuklara ulaştırılacak. Şimdi ise bu kitaba ayrintiyayinlari.com.tr üzerinden ücretsiz ulaşıp okuyabilirsiniz: https://www.ayrintiyayinlari.com.tr/u/ayrintiyayinlari/docs/y/e/yeni-bir-yuva-1678458166.pdf

Yeni Bir Yuva kitabı zor zamanlarda bir yuvaya ihtiyaç duyan her çocuğu sevgiyle kucaklamak için yazılmış bir kitaptır. (Tanıtım Bülteninden)

 

Pandora Kitabevi’nden aldığımız bilgiye göre haftanın en çok satılan kitapları şunlar oldu:

-       Bahar Düşü / Ceylin Erbak Aytekin / Karakarga Yayınları

-       İstanbul’da Bir Düğüm / Ceyda Kohen / Kalkedon Kitap

-       Pandora’nın Kutusu / Osamu Dazai / İthaki Yayınları

 

 

ALBÜM

Burcu Güneş / Benim Yolum

Burcu Güneş uzun zamandır üzerinde çalıştığı “Benim Yolum” isimli yeni albümünü tamamladı ve müzikseverlerin beğenisine sundu. Hazırlıkları 4 senede tamamlanan albümdeki şarkı sayısını düşürmekte zorlandığını ifade eden Güneş yüzlerce şarkı içerisinden 10 şarkıda karar kıldı. Albümün ilk video klibi “Anıları Yak” isimli şarkıya çekildi. On şarkıdan oluşan albümün “Anıları Yak” adlı çıkış şarkısının sözleri Kerro imzalı, bestesinde ise Kerro ve Mili B iş birliği var.

Albüme ismini veren “Benim Yolum”un sözleri Zuhal Karadeniz’e, bestesi ise Onur Mete’ye ait. Albümde Kerro ve Mili B, sözleri ve müziği kendilerine ait olan “Gülümse”de Burcu Güneş’e eşlik ediyor. Albümdeki bir diğer iş birliği ise Tankurt Manas ile. Söz ve müziği Okan Akı’ya ait olan “Bu Aşk Bitiyor”da Burcu Güneş’e Tankurt Manas eşlik ediyor.

 

Ruhu doyuran şarkılar:

-       Nasıl anlatsam / Hümeyra

-       Yaran / Tara Jaff

-       Uykularım kaçtı / Six Pack

 

DİZİ

Ölüme Eş

Avusturya-Alman yapımı polisiye-suç dizisi olan “Ölüme Eş / Woman of the Dead” Ocak 2023’te Netflix’te gösterime girdi. Bernhard Aichner’ın romanı ‘Totenfrau’dan uyarlanan dizi, bir kayak merkezi yakınında cenaze evi işleten bir kadın olan Brünhilde Blum’un etrafında dönüyor. Polis olan eşi bir vur-kaç olayında ölen Blum, işin peşini bırakmaz. Araştırmaya başlayınca eşi Mark’ın ölümüyle bağlantılı karmaşık sırlar ve yalanlar zincirini keşfeder. Oldukça sürükleyici olan dizi 8 bölümden oluşan bir mini dizi olarak polisiye-suç temalı dizi tutkunları için keşfedilmeyi bekliyor.

 

 

 

 


ARŞİV