Hakan Aysev'den semazen eşliğinde Özgür İlahiler

Opera sanatçısı Hakan Aysev’in Kadıköy Belediyesi’nin organizasyonuyla verdiği ‘Ramazanda Özgür İlahiler’ konseri, Kadıköylülere farklı bir deneyim yaşattı.

08 Ağustos 2012 - 14:30

Kadıköylüler, 28 Temmuz akşamı Selamiçeşme Özgürlük Parkı anfi tiyatroda dünyada bir ilke tanıklık etti. Opera sanatçısı, tenor Hakan Aysev, Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği bir organizasyonla “Özgür İlahiler” seslendirdi. Programında “Sordum sarı çiçeğe”, “Demedim mi?” gibi ilahi ve deyişlere yer veren Aysev’e, konser boyunca bir semazen de eşlik etti. Ayrıca Nefes Korosu, sadece nefes sesleriyle yaptığı vokaller ve semah gösterileriyle dikkat çekti.
Bir saat süren konseri, ilgiyle izleyen Kadıköylüler oldukça memnundu. Gazete Kadıköy’ün geçen haftaki sayısında röportajı yayımlanan Hakan Aysev “Ramazan’da Özgür İlahiler” konseriyle ilgili şunları söylemişti:
“Özgür İlahi hiçbir siyasi bağı olmayan sadece insanların ruhlarını güzelleştirmek için yapılan bir müzik. Dünyada ilk defa böyle bir şey yapılacak. Senfonik ilahiler söylendi ama bir tenor daha önce ilahi söylememişti. Ben ilahileri çok seviyorum. Bana huzur veriyor. Nasıl başka dinlerin müziklerini yıllardan beri söylediysem kendi dinime ait müzikleri de çok sesli olarak seslendireceğim. Bence Kadıköy halkı için de farklı bir sentez olacak. Kadıköylülerin büyük ilgi göstereceğini ve çok beğeneceklerini düşünüyorum.”


ARŞİV